Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Flera nya ungdomsserier på SVT Play våren 2023

Flera nya ungdomsserier på SVT Play våren 2023

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 januari 2023

Fyra seriepremiärer för ungdomar väntar

SVT Play bjuder alla ungdomar där ute på gott om saker att titta på under våren. Både nya ungdomsserier och en återvändande favorit finns med bland premiärerna fram till sommaren.

Under våren är det premiär för flera serier som riktar sig mot lite äldre barn, både helt nya serier som "Snusket", "24/7" och "Ryktet" och en ny säsong av tittarfavoriten "Strula". Här lyfts ämnen som tonåringar möter i sin vardag idag: Vänner, kärlek, sex och rätten till sin egen kropp.

– Tonårstiden kan vara extremt jobbig och många unga i dag känner sig vilsna och sökande när de påbörjar sitt vuxenblivande. Därför är det väldigt viktigt att SVT satsar på program som unga kan relatera till, att de via oss på SVT kan få inspiration till att gå sin egen väg men också förstå att man inte är ensam i alla dessa omtumlande känslor, som ofta är extra starka när man är tonåring. Vi vill även lyfta vikten av rätten till sin egen kropp. Därför berör vi ämnet abort i säsong 5 av Strula. Just för att vi inte kan ta den fria aborträtten som en självklarhet längre, säger Anna Alandh, programchef SVT Barn.

Ryktet
Ryktet. Foto: Karl-Oskar Bjurenstedt/SVT.

Vårens ungdomsserier på SVT Play

Ryktet (dramaserie) – måndag 2 januari (säsong 2: söndag 11 juni)

Ett försvinnande, två rykten. Varför viskas det om Lea och varför står det hora i hennes panna? Går det att lita på sin bästa vän när det verkligen gäller och vad händer när alla bara står och tittar på? Ryktet är en serie om skvaller och lögner som går överstyr. I serien medverkar de populära karaktärerna från Jobbigt, Lea och Irma.

Strula (dramaserie) – onsdag 15 februari

I femte säsongen av Strula: Alva bär på en stor hemlighet, dramatiken mellan Ella och Leon fortsätter och kommer Nadia bli av med oskulden? Den här säsongen handlar bland annat om abort, sex och missuppfattningar.

24/7 (dramaserie) – söndag 26 mars

Sara slits mellan att få leva ett vanligt tonårsliv med kompisar och oroa sig för sin lillebror som smyger ut på kvällarna. Lillskurken är hemligt kär i Sara och Hedda som alltid har haft det gott ställt får plötsligt veta en mörk hemlighet om sin pappa. 24/7 är en serie om komplicerade relationer, svek och sorg.

Snusket (humorserie) – onsdag 3 maj

Myttaren Bobby, konflikträdda Theo och konstnären Mika hänger ihop och är stammisar på caféet Snusket. Men deras gråa tillvaro förändras plötsligt när influencern Filippa gör entré. Snusket är en humorserie om sex, relationer och pinsamheter i stort. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL