Eurovision-stjärnan anklagad för våldsbrott – här duckar han journalisten

Eurovision-stjärnan anklagad för våldsbrott – här duckar han journalisten

  • SVT Play
Axel Diedrichs
11 maj 2024 kl. 08:05

Nederländernas bidrag kan diskas

I går nåddes vi av uppgifterna om att Eurovsion-stjärnan Joost Klein ska ha slagit en kvinna i TV-produktionen. I ett klipp syns han fly undan Aftonbladet.

I kväll är finalen av Eurovision Song Contest 2024 och bland de som varit favorittippade finns Nederländernas bidrag Europapa som framförs av artisten Joost Klein. Men i går rapporterade Aftonbladet att han inte hade synts till när det var dags för ett sista genrep. Att han saknades sades av en källa till tidningen bero på en "allvarlig incident". Senare kom det fram uppgifter om att Klein anklagas för att ha varit våldsam mot ett kvinna i TV-produktionen

Flyr journalistens frågor

I ett klipp som Aftonbladet lade ut under fredagskvällen kan vi se när reportern Natalie Demirian får syn på Joost Klein i en hotellobby och rusar fram till honom för att fråga om hans känslor om det som pågår, och vad det är EBU just nu håller på att utreda. Han duckar alla frågor och rör sig istället med rask takt mot hissen där han åker iväg. Innan hissen stänger igen kan vi se honom säga "Ha en trevlig dag" och sedan vinka till Aftonbladet.

– Han var väldigt fåordig som ni ser. Vi har hittills inte fått besked om vad som händer med hans medverkan, säger Natalie Demirian till kameran efteråt.

Se klippet där Joost Klein flyr undan Aftonbladet här

Nu förstår vi att polisen utreder olaga hot, något som ju Aftonbladet rapporterar om. Detta bekräftar polisens presstalesperson Evelina Olsson som säger följande: 

– Vi har ett ärende med en man som är misstänkt för olaga hot som skedde i Malmö Arena.

Under dagen förväntas vi få besked om Kleins medverkan, om den blir av eller inte. 

Sändningen av "Eurovision" drar i gång med förfesten klockan 20:00 på SVT1 och SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL