Då har Gift vid första ögonkastet 2023 premiär – träffa alla deltagare

Efter kritiken – blir det en ny säsong av Gift vid första ögonkastet?

  • SVT Play
Filmtopp
20 juni 2023 kl. 15:43

Kommer Gift vid första ögonkastet tillbaka 2024?

Den nionde säsongen av "Gift vid första ögonkastet" har gått i mål. Upplagan av programmet för 2023 har skapat många rubriker och varit flitigt omtalat, till stor del i negativ bemärkelse. Kan det stå i vägen för dess framtid?

I april var det dags för Gift vid första ögonkastet 2023. Det populära dejtingprogrammet rullade då igång på SVT med sin nionde säsong, vilket gör att det sedan en tid tillbaka kan kallas för en regelrätt långkörare.

Konceptet för Gift vid första ögonkastet går ut på att en handfull kärlekstörstande singlar matchas samman av experter för att sedan träffas första gången i samband med att de ska gifta sig. Därefter får vi följa deras första tid tillsammans som gifta.

I den senaste säsongen såg vi sexologen Karl Norwald, psykoterapeuten Maria Farm och psykologen Fredric Bohm matcha samman åtta singlar med hopp om att de skulle finna kärleken i varandra. Gift vid första ögonkastet 2023 har blivit en omtalad säsong av programmet, där klipp spridits på sociala medier och skriverierna har varit många.

Sett till uppmärksamheten som riktats mot programmet har detta utan tvekan varit ett av de mest framgångsrika säsongerna av Gift vid första ögonkastet.

Efter kritiken – blir det en ny säsong av Gift vid första ögonkastet?
Foto: SVT.

Hård kritik riktad mot Gift vid första ögonkastet

Skriverierna har som sagt varit många om den senaste upplagan av Gift vid första ögonkastet. Deltagare som Arvid Stark och Ida Lind visade sig vara riktiga citatmaskiner med en unik förmåga att underhålla, på gott och ont, men negativa rubriker för programmet existerade redan innan premiären för årets säsong.

Efter att deltagarna hade presenterats inför Gift vid första ögonkastet 2023 riktades hård kritik mot produktionen – i första hand för en bristande mångfald bland deltagarna. På programmets officiella Instagram-konto gick det att läsa kommentarer som att programmet är "bländande vitt", "så vitt att snön utanför ser mörk ut" och att det borde heta "50 shades of beige" istället.

Efter kritiken – blir det en ny säsong av Gift vid första ögonkastet?
Känslosamt i "Gift vid första ögonkastet". Foto: SVT.

När kommer Gift vid första ögonkastet säsong 10 (2024)?

Trots den nämnda kritiken känns det inte som om den nödvändigtvis kommer att stå i vägen för en tionde säsong av Gift vid första ögonkastet 2024. Konceptet är mycket framgångsrikt och utöver svenska Gift vid första ögonkastet finns även Gift vid första ögonkastet USA att streama på SVT Play. Uppmärksamheten som den senaste säsongen har fått lär också ha genererat ett växande intresse för programmet, vilket snarare talar för ännu en säsong.

I skrivande stund finns det inget bekräftat gällande en ny säsong av Gift vid första ögonkastet, men tillåts vi spekulera känns det troligaste scenariot som att SVT istället tar till sig av kritiken och kommer att anstränga sig för att vara mer inkluderande av olika typer av människor i fortsättningen.

Skulle ytterligare en säsong få grönt ljus känns det inte helt orimligt med en premiär ungefär ett år framåt i tiden, våren 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL