Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Då har Gift vid första ögonkastet 2023 premiär – träffa alla deltagare

Premiär för säsong 9 av Gift vid första ögonkastet – så var första avsnittet

Josefine Berglund | Nyhet
10 april 2023
Josefine Berglund | Nyhet
10 april 2023

SVT:s tittarsuccé tillbaka med en ny säsong

“Gift vid första ögonkastet” är tillbaka för en nionde säsong på SVT och i det inledande avsnittet är det mesta sig likt. Åtta singlar har blivit ihopparade och dessa fyra par ska nu gifta sig med varandra – utan att varken ha träffats eller sett hur den andre ser ut.

OBS! Artikeln beskriver händelser ur premiäravsnittet av “Gift vid första ögonkastet” säsong 9. 

Deltagare säsong 9 Gift vid första ögonkastet
Alla deltagare. Foto: Ulrika Malm / SVT

Säsong nio av Gift vid första ögonkastet har premiär den 10 april på SVT där åtta singlar blivit matchade för att gifta sig med varandra. Det är sexologen Kalle Norwald, parterapeuten Maria Farm och psykologen Fredric Bohm som gjort matchningarna beroende på vad singlarna har för önskningar och preferenser med sitt framtida giftermål. 

OBS! Artikeln avslöjar händelser ur programmets första avsnitt. Läs ej vidare om du vill undvika spoilers.  

Fredric Bohm, Kalle Norwald och Maria Farm. Foto: Janne Danielsson / SVT

Perfekt match eller för lika?

Två av paren som blivit matchade med varandra har utifrån sina beskrivningar väldigt lika syn på livet och framtiden. Lina, 37 år, är sjukvårdsbiträde från Göteborg som parats ihop med Alexander, 40 år, från Malmö som arbetar som enhetschef på akutavdelningen. Lina har efter en tids sjukdom insett vad hon vill i livet och vilken sorts partner hon letar efter. Alexander längtar efter kärlek och de båda har gemensamt att de arbetar inom vården. Lina vill träffa någon att skapa magi med och Alexander vill bli älskad för den han är. Detta par verkar ha mycket gemensamt och samma värderingar vilket kan gynna deras matchning och deras framtida äktenskap. Inledningsvis låter det som att de har mycket som talar för att de ska kunna hålla ihop. 

Agust, 32 år, som arbetar som projektledare och konstnär från Uddebo, och Caroline, 32 år, som är djursjuksköterska från Kumla, är det andra paret som verkar väldigt lika varandra och har det den andra söker. De vill ha nära till naturen och båda ger intrycket av att vara jordnära och ha en bra kontakt med sig själva och vad de söker efter, inte bara hos en partner utan även i livet.

Det som skulle kunna sätta käppar i hjulet för båda dessa par är att de är för lika. Frågan är hur lika det går att vara i och med att man i ett förhållande också måste vara sin egen person och säsongen får utvisa om dessa par är en perfekt match eller för lika varandra. 

Ida och Arvid. Foto: SVT

Säsongens första giftermål

Ett par som har matchats ihop enbart på sina värderingar och att de ser lika på livet är Stina, 31 år, sjuksköterska från Uppsala och Fredrik, 32 år, produktchef från Stockholm. Fredrik föreställer sig sin framtida brud som ljushårig, Stina är brunett. Stina vill tvärtemot ha en brunett och Fredrik är blond. Stina vill att han ska ha atletiska armar, det anser inte Fredrik sig ha. Denna match kan bli intressant eftersom de inte är varandras förstahandsval utseendemässigt och därför utforskas från om insidan är viktigare än utsidan. Därför känns detta par som det mest intressanta att följa, just eftersom de är de enda som beskrivs som olika på något plan. 

Arvid, 34 år, militärofficer från Djursholm och Ida, 35 år, mäklare från Stockholm är de som gifter sig först och även det enda paret som gör det i det inledande avsnittet. Arvid söker efter en berg- och dalbana som samtidigt kan vara en kärlekstunnel, vilket han finner i Ida. Ida beskriver hur hon ser framför sig sin drömprins som rider fram till henne, och Arvid ankommer till bröllopet just på en häst. Deras bröllop blir väldigt fnittrigt och stimmigt och det är svårt att sätta fingret på om de kommer fungera ihop eller om deras energier kommer krocka. Utifrån det som visas i första avsnittet lutar känslan mer åt att det eventuellt kommer krocka, men det återstår att se. 

Det är alltid lika modigt av deltagarna i Gift vid första ögonkastet att ta sig an detta äventyr eftersom det minst sagt inte hör till det vanliga att gifta sig med någon man aldrig tidigare sett eller träffat. Det blir spännande att följa de fyra paren i vardagen och se ifall matchningarna stämmer eller om de kommer gå isär. 

Missa inte den nya säsongen av “Gift vid första ögonkastet” som har premiär 10 april på SVT. 

NÄSTA ARTIKEL