Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Den farliga leken säsong 2 – Detta vet vi

Den farliga leken säsong 2 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 augusti 2022

Räkna inte med en fortsättning...

Många har sett det nya kriminaldramat med Emily Watson i spetsen och vill veta hur det blir, kommer vi att få se Den farliga leken säsong 2? Filmtopp betvivlar det starkt.

I den nya miniserien på SVT Play följer vi rättspsykiatrikern Emma som får i uppdrag att undersöka Connie, en kvinna anklagad för ett allvarligt brott. Deras relation förvandlas snart till ett invecklat psykologiskt spel där de kommer olämpligt nära varandra – i den grad att det blir farligt. 

Har du sett alla tre avsnitt och vill veta ifall Den farliga leken säsong 2 blir verklighet? Då är du inte ensam. Men dessvärre bedömer vi det som högst osannolikt.

ITV som ursprungligen ligger bakom serien har inte gett oss några uppgifter som tyder på att vi får se mer av den framöver. Den farliga leken bygger på boken med samma namn av Clara Salaman (som gått under pseudonymen Natalie Daniels), som inte påbörjat någon uppföljare. Med det sagt finns det inget nytt underlag för produktionen att utgå ifrån, om inte Salaman – som själv är seriens skapare – kommer att skriva ett manus som inte bygger på någon bok. Därtill är Den farliga leken, som på engelska heter Too Close, också marknadsförd som en miniserie. Detta innebär att den från starten endast varit tänkt att bestå av en säsong.

Pekar något på att vi får "Den farliga leken" säsong 2?

Den farliga leken säsong 2 – Detta vet vi
Foto: ITV.

Det sker undantag där miniserier förnyas, men det ska väldigt mycket till. Förutom att skaparna ska se en möjlighet ska de även göra tittarsuccéer. Den farliga leken har just nu 6.8/10 i betyg på IMDb baserat på blott 3300 röster, vilket är en indikator på att den inte lockat tillräckligt stor publik för att ett sällsynt undantagsfall ska besannas.

Med allt detta sagt ser vi ingenting som pekar på att vi får se en andra säsong av Den farliga leken. Skulle det ske är Filmtopp de första att uppdatera dig.  

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL