Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Jonathan Unge om På spåret: "Kommer aldrig mer vara med"

Jonathan Unge om På spåret: "Kommer aldrig mer vara med"

  • SVT Play
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
18 februari 2023
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
18 februari 2023

Morgontrött komiker i SVT:s intervju

I går var det final i "På spåret" där Jonathan Unge och Cecilia Düringer fick erkänna sig besegrade. I en märklig intervju med SVT säger Unge att han "aldrig mer" kommer att vara med i programmet.

Streamtopp

I går hölls finalen i På spåret där Marie Agerhäll och Fritte Fritzon sopade banan med fjolårets vinnare – Jonathan unge och Cecilia Düringer. 46-37 var slutställningen när Kristian Luuk proklamerade de nya På spåret-mästarna.

– Nu måste jag få säga det här, och det kommer från hjärtat, och jag vänder mig särskilt till dig Marie när jag säger, inte illa pinkat av en trähäst, adderade Fredrik Lindström skämtsamt.

Att Lindström skulle briljera med den fullständiga – the extended version – av idiomet "inte illa pinkat", passar givetvis populärhistorikern som handen i den berömda handsken. Samtidigt är det också lite anmärkningsvärt sett till att den ursprungliga innebörden är långt ifrån lika välvillig. Vem hade kunnat tro att en trähäst kunde pinka? Ingen.

Jonatan Unge om På spåret: "Kommer aldrig mer vara med"
Yrvaken Jonatan Unge intervjuas i "Morgonstudion". Foto: SVT.

Jonathan Unges kommentar om På spåret

När Jonathan Unge i går morse intervjuades i SVT:s Morgonstudion var han inte på plats, utan yrvaken i sängen på ett hotellrum i Göteborg. "Roligt att jag fick vara med" sade komikern.

På frågan om han kan tänka sig att vara med igen, sade han rätt och slätt, "Jag kommer aldrig mer att vara med". Han fortsatte sedan med att förklara sin ståndpunkt. "Det räcker, jag tror att jag har varit med tre gånger nu. Det får räcka, det är ett heligt tal".

Vi hoppas givetvis att komikern bara skämtade eller var lite tjurig före morgonkaffet. Om inte, så kan han nog vara sugen på en revansch efter gårdagens resultat.

"På spåret" förväntas återvända till TV-rutan senare i höst. Det kan då komma att bli den sista säsongen med Kristian Luuk.

NÄSTA ARTIKEL