Danska krimserien DNA är snart tillbaka på SVT – då kommer säsong 2

Danska krimserien DNA är snart tillbaka på SVT – då kommer säsong 2

  • SVT Play
Filmtopp
10 maj 2023 kl. 11:07

Nya avsnitt av den populära kriminalserien finns snart på SVT

Den populära danska kriminalserien "DNA" återvänder snart till SVT med sin andra säsong. Dramaserien visades först på SVT 2020 och är tillbaka med nya avsnitt nu i maj.

I den första säsongen av den danska dramaserien "DNA", som visades på SVT 2020, fick kommissarie Rolf Larsen (Anders W Berthelsen) veta att hans försvunna dotter levde. Men den kunskapen har han dock hållit hemlig sedan dess.

Den andra säsongen av kriminalserien inleds med att polisen hittar 19 vietnamesiska, misshandlade och strypta ungdomar i en container. Kommissarie Rolf Larsen dras in i en värld av modern slavhandel och trafficking – något som kommer att påverka honom på ett personligt plan. Nu jagar Larsen de skyldiga till de 19 unga människornas död, något som för honom på en resa, både fysiskt och mentalt, i en cynisk och komplex miljardindustri. Välfärdsländerna måste fungerar och de som står bakom människohandeln gör allt för att skydda sin verksamhet och tjäna ännu mer pengar.

Mario (Mario Montescu) kämpar i sin tur för att lämna det brutala slavlivet, samtidigt som han försöker hitta sin syster Nico (Theodora Sandu) som tvingas arbeta på en bordell i Danmark.

Torleif Hoppe har skrivit manus och de sex avsnitten är regisserade av Fabian Wullenweber. Utöver Berthelsen, Montescu och Sandu, ser vi Olivia Joof, Zofia Wichlacz, Kaja Gramow, Afshin Firouzi och Lars Berge m.fl. i rollerna.

Då kommer DNA säsong 2 till SVT

Den uppföljande säsongen av DNA hade premiär i Danmark i januari och kommer nu till den svenska marknaden via SVT. Samtliga sex avsnitt av säsong 2 släpps på SVT Play kl. 02.00 den 19 maj och avsnitt 1 har premiär på SVT1 måndagen den 22 maj, kl. 21.00.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL