Då kommer Händelser vid vatten – allt om nya storserien

6 serier för dig som gillar Händelser vid vatten

Filmtopp
10 februari 2023 kl. 18:02

Spännande berättelser att stilla thriller-suget med

I dag går den svenska dramathrillern "Händelser vid vatten i mål". Är du i kraftigt behov av mer mysteriedriven och högst bingevänlig TV? Här följer några tips!

6 serier för dig som gillar Händelser vid vatten
Foto: discovery+.

Mörkt hjärta

Vi kickar igång listan med en annan stark svensk produktion. Mörkt hjärta är en verklighetsbaerad psykologisk dramathriller som bygger journalisten Joakim Palmkvists bok Hur man löser ett spaningsmord. I fokus är det okända mordet i Förlösa 2012 där en envis Missing People-volontär blev den allra första privatpersonen i Sverige att någonsin lösa ett mordmysterium som kopplar ihop en gammal släktfejd med en ny stormande kärleksrelation. 

Här streamar du Mörkt hjärta

5 serier för dig som gillar Händelser vid vatten
Foto: C More.

Jägarna

I serien som bygger vidare på berättelsen om polisen Erik Bäckström (Rolf Lassgård) får vi följa honom när han helt isolerat sig på den norrländska landsbygden. Hittills har det släppts två hyllade serier; i den första blir han motvilligt blir han indragen i polisens arbete, och ett enkelt uppdrag tar en obehaglig vändning. I den andra säsongen släpps huvudpersonen i ett gammalt mordfall, Joar Särn, fri från fängelse och sprätter upp sin by när han återvänder hem. Erik måste då ta reda på ifall han gjorde rätt som låste in honom för femton år sedan eller om det under hela den tiden gått en mördare lös i området.

Här streamar du Jägarna

Flickan i snön säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Netflix.

Flickan i snön

Denna nya thrillerserie bjuder på gott om mystik. Handlingen i första säsongen tar vid när femåriga Amaya försvinner spårlöst under en parad. Därifrån följer vi en journalist som slukas upp av fallet och blir beredd att offra allt för att hitta henne.

Här streamar du Flickan i snön

Foto: NBCUniversal Television Distribution.

The Sinner

Ingen mindre än Bill Pullman (The Independence Day) har huvudrollen i denna hyllade TV-serie som rullade mellan 2017-2021 och som följer en rad olika fall när kriminalaren Harry Ambrose löser brutala brott. Deras gemensamma nämnare är att de begås av vanliga människor. 

Här streamar du The Sinner

Snart har nya brittiska kriminalserien Sherwood premiär
Foto: BBC One.

Sherwood

Denna relativt nya serie gör succé i Storbritannien och har redan förnyats med en andra säsong. Startskottet på dramat blir n två människor dödas i ett industrisamhälle nära Sherwoodskogen, vilket får gamla sår att slitas upp. Den lokala polischefen Ian St Claire måste tillsammans med Londonpolisen Kevin Salisbury se till att lösa morden för att kunna återskapa samhällets balans. Sherwood bygger på verkliga händelser.

Här streamar du Sherwood

5 serier för dig som gillar Händelser vid vatten
Foto: Canal+.

The Returned

I den kanske mest hyllade serien på listan med mysteriedrivna thrillers följer vi invånarna i en liten fransk stad, som skakas om i grunden när hundratals tidigare döda släktingar alla återvänder hem samma dag.

Här streamar du The Returned

Det finns naturligtvis en rad fler serier som skulle gå hem hos dig som sveptes med av Händelser vid vatten. Nedan listar vi ytterligare några tips som är värda att ge en chans. Vad gäller de två svenska serierna, Jakten på en mördare och Snöänglar, så finns de inte att streama någonstans i Sverige i dagsläget. De är däremot så pass bra att vi får se till att ha dem i åtanke tills de blir tillgängliga för streaming på nytt.

Mer läsning:

Foto: SVT.

Fler tips på mysteriedrivna serier för dig som gillar Händelser vid vatten

  • Jakten på en mördare
  • Snöänglar
  • Mare of Easttown
  • Chapelwaite
  • The Returned
  • The Stranger

Förhoppningsvis hittar du titeln som förser dig med tillräckligt invecklad och fängslande berättande för att du ska känna att du har ditt fortsatt på det torra åtminstone ett litet tag till. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL