Då sänds JVM-finalen i Hockey 2023

Då sänds JVM-finalen i Hockey 2023

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad kl. 21:01 | Publicerad 04 januari 2023 kl. 07:01

Allt om mästerskapets sista sändning

Nu är vi nära ett avgörande när JVM-finalen i Hockey 2023 ska spelas. Blir det en finalmatch som går till historien? Här är allt du behöver veta om sändningen.

Det 47:e juniorvärldsmästerskapen i ishockey drog igång den 26 december  i de kanadensiska städerna Halifax och Moncton, och avgörs natten till den 6 januari. Tio lag har gjort upp om att vinna och matcherna, och nu återstår endast två av dem. 

Ursprungligen skulle JVM ha spelats på rysk mark, men på grund av invasionen i Ukraina har nationen stängts av från allt internationellt spel och de blev därmed av med sitt värdskap. I stället tog Kanada på sig att arrangera turneringen och därmed spelas mästerskapet för tredje gången i följd i detta hockeyland. Spelarna är denna säsong från årgång 2003 och yngre.

Då sänds JVM-finalen i Hockey 2023
Foto: Viaplay.

Då sänds JVM-finalen i Hockey 2023

Sändningen av årets juniormästerskap i hockey har under turneringens gång varit fördelad mellan SVT och Viaplay. När det kommer till JVM-finalen 2023 den 6 januari är det SVT som sänder matchen. Sändningen startar 00:30 och pågår hela vägen fram till klockan 03:00.

För dig som vill värma upp innan matchen, så visas TV-specialen Hockeyns historia - den gyllene generationen mellan klockan 23:40-00:30. I den följer vi en trio unga stjärnor bestående av Peter Forsberg, Mats Sundin och Nicklas Lidström som kom att dominera svensk ishockey i två decennier. Specialen bjuder på bilder många aldrig sett, nya intervjuer och berättelser om okända detaljer och avgörande ögonblick som ger nya perspektiv på en i Sverige 100-årsjubilerande sport.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL