Då sänds JVM-finalen 2024 – final 5 januari

Då sänds JVM-finalen 2024 – final 5 januari

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 06 januari 2024 kl. 20:01 | Publicerad 05 januari 2024 kl. 11:01

Hockeyfesten går mot sitt slut

Sverige är i final på hemmaplan i JVM 2024 efter att ha besegrat Tjeckien i sin semifinal. I finalen, som går av stapeln i dag, den 5 januari i Scandinavium, Göteborg, ställs de svenska juniorkronorna mot USA.

Hockeyfesten lider mot sitt slut. Sedan mellandagarna har Junior-VM i ishockey 2024 arrangerats i Göteborg, och i dag, den 5 januari, är det dags för den stora finalen – där det kan bli svenskt jubel på hemmaplan. Sverige ställs mot USA i finalmatchen.

Då sänds JVM-finalen 2024 – final 5 januari

När spelar finalen i JVM 2024?

Sverige har imponerat JVM-turneringen sedan första match. Under mästerskapets gång har det enbart blivit en förlust – mot rivalen Finland på övertid – men utöver det har man radat upp segrar. Slutspelet har hittills bjudit på två tuffa bataljer, där Schweiz först besegrades på övertid i en nervkittlande kvartsfinal och där Tjeckien avverkades i semifinalen efter en stark tredjeperiod av Sverige.

Motståndaren USA har gått obesegrade genom turneringen, men var riktigt illa ute mot Finland i semifinalen. Amerikanerna lyckades dock vända ett tvåmålsunderläge till vinst med 3-2.

JVM-finalen 2024 går av stapeln i Scandinavium, Göteborg den 5 januari med nedsläpp klockan 19.30.

Under dagen spelas även matchen om tredjepris mellan Tjeckien och Finland. Nedsläpp i den matchen är klockan 15.00. Även Tjeckien-Finland spelas i Scandinavium.

Sänds på SVT och SVT Play

JVM i hockey 2024 har sänts i svensk tv av SVT och Viaplay. Finalmatchen är det SVT som ansvarar för, medan Viaplay visar matchen om tredjepris. Hela finalsändningen går att följa på SVT Play och i linjär-tv inleds sändningen 19.00 på SVT2. Sändningen flyttar sedan över till SVT1 21.00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL