Då kommer Sven Melanders humorserie Flykten till Östermalm till SVT

Då kommer Sven Melanders humorserie Flykten till Östermalm till SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
04 april 2023 kl. 10:30

Sven Melanders sista projekt

Folkkäre Sven Melander avled i fjol men hans kreativitet och humor lever vidare, bland annat genom den nya humorserien "Flykten till Östermalm". Tillsammans med journalisten Gunnar Wesslén jobbade han på en dramakomedi, som också skulle komma att bli hans sista projekt. Nu kommer den efterlängtade serien till SVT.

Premiär för Sven Melanders Flykten till östermalm på SVT
Foto: Janne Danielsson /SVT.

Sven Melanders sista projekt Flykten till Östermalm kommer nu till SVT

Dramakomedin Flykten till Östermalm följer en kurdisk familj från Rosengård som ärver en enorm summa pengar och som bestämmer sig för att prova på överklasslivet på Östermalm. Snart inser de att livet i Sveriges rikaste kvarter bär med sig en massa problem, märkliga hemligheter och oskrivna regler som ingen riktigt verkar ha koll på.

Kulturkrockarna blir maxade åt alla håll, och den privilegierade men plumpa överklassen visar sig ha en hel del att lära av den nya, främmande och färgstarka familjen Mursa.

Flykten till Östermalm, premiär på SVT
Foto: Janne Danielsson /SVT.

Manusförfattaren Paolo Vacirca om samarbetet med Sven

Programledaren, komikern och skådespelaren Sven Melander avled i fjol men hans kreativitet och humor lever vidare, bland annat genom den nya humorserien Flykten till Östermalm. Tillsammans med kamraten och journalisten Gunnar Wesslén jobbade han på en dramakomedi, som skulle komma att bli hans allra sista projekt.

Författaren Paolo Vacirca (Feed) färdigställde manuset. I ett samtal med SVT säger Paolo Vacirca följande om sitt samarbete med Sven Melander:

– Det är en oerhörd ära att ha fått arbeta med Sven Melander. Hans otroliga värme berikade vår tv-serie och berörde alla inblandade. Tanken från början var nog att jag skulle komma med den mörka humorn och han skulle lätta upp den och vice versa.

– Jag blev förvånad under processen hur vågade hans skämt kunde vara och vi skrattade mycket ihop. Jag lovade honom att inte fega ut, att det minsann skulle få vara "edgy". Därför genomsyrar Svens humor hela serien och vi är alla tacksamma för att han alltid stod på sig, säger Vacirca.

Flykten till Östermalm, premiär på SVT
Foto: Janne Danielsson /SVT.

En härlig mix av skådespelare

Rollistan består av en rad etablerade skådespelare, inklusive Özz Nûjen, Filip Dikmen, Fredrik Eklund, Anders Jansson, Björn Ranelid, Reuben Sallmander, Eva Rydberg, Inger Nilsson, Selma Caglar, Yussra El Abdouni och Clara Henry.

"Flykten till Östermalm" har premiär fredagen den 7 april kl 22.00 i SVT1 och publiceras på SVT Play samma dag. Serien består av åtta avsnitt som är runt 25 minuter långa.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL