Då kommer Händelser vid vatten – allt om nya storserien

Då har Händelser vid vatten premiär – allt om SVT:s storserie

  • SVT Play
Filmtopp
25 december 2022 kl. 14:12

Stjärnspäckat morddrama snart på SVT Play

SVT inleder 2023 med en riktig storserie. Här är allt du vill veta om det nya kriminaldramat "Händelser vid vatten" som har premiär redan i januari.

SVT avslutade året starkt med Lorrygängets dramakomedi Äntligen!, och väljer att starta 2023 med råge. Tidigt in på januari släpper de den nya dramaserien Händelser vid vatten med Alba August, Pernilla AugustRolf Lassgård och Asta Kamma August i huvudrollerna.

Då har Händelser vid vatten premiär – allt om SVT:s storserie
Pernilla August. Foto: SVT.

Seriens handling bygger på Kerstin Ekmans roman från 1993 och tar vid på midsommarafton 1973, när Annie och hennes dotter Mia är på väg till det isolerade Stjärnbergskollektivet för att starta ett nytt liv med sin pojkvän Dan. På vägen dit hittar hon två personer mördade i ett tält. Samma kväll rymmer Johan hemifrån och får lift med en mystisk kvinna. Nästan 20 år senare, 1991, kastar tältmorden vid Lobberån fortfarande långa skuggor över människorna i Svartvattnet. 

Då har Händelser vid vatten premiär – allt om SVT:s storserie
Foto: SVT.

Då kommer Händelser vid vatten

Serien är en stor produktion av SVT som samlat flera stora stjärnor för att täcka rollerna. Förutom den ovan nämnda kvartetten får vi även se Guldbaggebelönade Magnus Krepper och trefaldigt nominerade Liv Mjönes, men också Sven Boräng, Ulf Rönnerstrand, Erik Ehn, Liam Gabrielsson Lövbrand och Alma Pöysti

Magnus Krepper i Händelser vid vatten
Magnus Krepper. Foto: SVT.

Den första säsongen av Händelser vid vatten består av sammanlagt sex avsnitt. De två första släpps samtidigt på SVT Play under premiären fredagen den 12 januari. Därefter släpps de ett i taget varje vecka fram till och med den 10 februari.

Serien kommer även att visas på TV, med premiär på SVT1 den 15 januari klockan 21:00. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL