Premiärdatum för Netflix danska serie Copenhagen Cowboys

Vinterns tv-serier 2022/2023 – alla höjdpunkter

Filmtopp
23 december 2022 kl. 18:12

Tips på serier du inte får missa i vinter

Det finns få saker som passar bättre att göra än att bänka sig framför en riktigt bra tv-serie när man vill gömma sig från vintermörkret. För att underlätta jakten på något nytt att se har Filmtopp sammanställt en lista över höjdpunkterna bland alla nya tv-serier som kommer under vintern 2022/2023.

Vinterns tv-serier 2022/2023 – Filmtopp tipsar om höjdpunkterna

Toppen – streamar nu

Toppen på Prime Video
Foto: Prime Video.

Amazon Prime Video har börjat satsa ordentligt på svenskt innehåll och i december var det dags för den fanbärande komediserien Toppen att göra entré på streamingtjänsten. Serien är en politisk satir och handlar om en extremt ambitiös pressekreterare som försöker få sin chef vald till statsminister. I rollerna ser vi bland andra Sissela Benn, Klara Hodell Risberg, Robert Gustafsson och Daniel Hallberg.

Streamas på: Prime Video

Meningen med livet – streamar nu

Dramaserien Meningen med livet är en av Viaplays stora, svenska seriesatsningar den här vintern. Streamingtjänsten tror så pass mycket på konceptet att den förnyades med en andra säsong redan innan den första säsongens decemberpremiär. Handlingen i serien kretsar kring två systrar som båda försöker hitta en riktning i livet – den ena har börjat gå vilse i familjelivet hon lever och allt den andra vill ha är barn.

Streamas på: Viaplay

Jack Ryan (säsong 3) – streamar nu

Tips på tv-serier vintern 2022/2023 – Jack Ryan säsong 3
Foto: Prime Video.

För den som är sugen på något actionladdat är det bara att kasta sig över den tredje säsongen av Jack Ryan, som finns i sin helhet på Prime Video. Det här är serien med John Krasinski i huvudrollen som Jack Ryan – en CIA-analytiker som kastas in i den livsfarliga hetluften som agent. I den nya säsongen får Ryan tips om ett sovjetiskt projekt som ska ha varit nedlagt i över 50 år, och när han undersöker tipset finner han snart sig själv mitt i en storskalig konspiration som gör honom till måltavla för sin egen regering.

Streamas på: Prime Video

Äntligen! – 25 december

Äntligen!
Foto: SVT.

I många år förgyllde Lorry-gängets Yrrol svenskarnas hem på juldagen, vilket gör det passande att deras nya projekt Äntligen! gör entré på SVT Play just på juldagen 2022. I den nya serie står en Nobelpristagare i ekonomi i fokus. Hans vinst ska tillkännages om bara några dagar, men det finns ett problem – han är död. De övriga i serien gör vad de kan för att hålla honom vid liv, åtminstone till synes, ett litet tag till.

Streamas på: SVT Play

Reservation Dogs (säsong 2) – 4 januari

Vinterns tv-serier 2022/2023 – Reservation Dogs
Foto: Disney+

Den i Sverige alldeles för förbisedda pärlan Reservation Dogs är snart tillbaka på Disney+ med sin andra säsong. Den unika serien handlar om en grupp ungdomar ur den amerikanska ursprungsbefolkningen i Oklahoma som försöker spara ihop till en flytt till Kalifornien med hjälp av en hel del tvivelaktiga (och illegala) metoder. I den nya säsongen får de fortsatt chansen att reflektera över vad drömmen egentligen betyder och vad som är viktigt för dem.

Streamas på: Disney+

Copenhagen Cowboy – 5 januari

Copenhagen Cowboy – snart på Netflix
Foto: Netflix.

Copenhagen Cowboy är Netflix nästa danska storsatsning, och den kommer till streamingtjänsten i början av 2023. En av skaparna bakom serien är tungviktaren Nicolas Winding Refn (Drive,  Pusher, Only God Forgives), som också har regisserat serien. Handlingen i Copenhagen Cowboy kretsar kring en kvinna med övernaturliga förmågor som i en evighet sålts som en mänsklig lyckobringare – nu är hon ute efter hämnd.

Streamas på: Netflix

Welcome to Chippendales – 11 januari

Welcome to Chippendales kommer till Disney+ i vinter
Foto: Disney+

En av Disney+ nya tv-serier för vintern 2022/2023 är Welcome to Chippendales. En osannolik och verklighetsbaserad berättelse om Somen "Steve" Banerjee", den indiske invandraren som grundade Chippendales, världens kändaste verksamhet för manlig striptease. I huvudrollen som Banerjee ser vi Kumail Nanjiani.

Streamas på: Disney+

Vikings: Valhalla (säsong 2) – 12 januari

Vikings: Valhalla
Foto: Netflix.

Netflix populära Vikings-spinoff är tillbaka med sin uppföljande säsong den 12 januari. I serien riktar strålkastaren mot några av historiens viktigaste och mest välkända vikingar och nu, i den andra säsongen, väntar nya fiender på Freydis, Leif och Harald där de slår sig fram i världen för att plundra och erövra.

Streamas på: Netflix

Hunters (säsong 2) – 13 januari

Serietips vintern 2022/2023 – Hunters säsong 2
Foto: Prime Video.

Stjärnspäckade Hunters är tillbaka på Prime Video i januari 2023. Kriminaldramat som utspelar sig i slutet på 70-talet handlar om en grupp som tar sig an nazismen. I den nya säsongen måste "jägarna" samlas på nytt – denna gången för att jaga självaste Adolf Hitler, som påstås gömma sig i Sydamerika. I rollerna ser vi bland andra Al Pacino, Lena Olin, Logan Lerman, Josh Radnor och Jerrika Hinton m.fl.

Streamas på: Prime Video

R.I.P. Henry – 15 januari

R.I.P. Henry på Viaplay
Foto: Viaplay.

Viaplays kommande norska dramaserie R.I.P. Henry handlar om en arrogant kirurg som ser ner på de flesta i sin närhet, men som tvingas ifrågasätta sin person när han får reda på att han har en obotlig hjärntumör och bara har ett år kvar att leva. Kirurgen bestämmer sig för att hålla tumören hemlig och börjar desperat leta efter ett botemedel.

Streamas på: Viaplay

The Last of Us – 16 januari

Extremt efterlängtade The Last of Us är äntligen på väg att landa på HBO Max. Serien är baserad på det kritikerrosade spelet med samma namn och är dessutom skapad av bland andra Craig Mazin, som låg bakom storsuccén Chernobyl. Handlingen utspelar sig 20 år efter att civilisationen som vi känner den har kommit till ända och en överlevare får i uppdrag att smuggla en 14-åring ut ur en hårt reglerad karantänzon.

Streamas på: HBO Max

That '90s Show – 19 januari

That '90s Show – en av de nya tv-serierna vintern 2022/2023
Foto: Netflix.

Dundersuccén That '70s Show får nytt liv under vinter genom spin-offen That '90s Show. Denna gången utspelar sig serien som titeln antyder på 90-talet och det är Eric och Donnas dotter, Leia Forman, som besöker sina farföräldrar i Point Place över sommaren. Vi har många farhågor inför den här spin-offen, men med Red och Kitty som centrala figurer ännu en gång är mycket vunnet redan på förhand.

Streamas på: Netflix

Padeldrömmar – 20 januari

 Padeldrömmar – ny humorserie med Björn Gustafsson & Erik Haag
Foto: C More.

Padeldrömmar är en kommande komediserie på C More med Erik Haag, Björn Gustafsson och Arantxa Álvarez i huvudrollerna som tre talanglösa entreprenörer som alldeles för sent bestämmer sig för att omvandla sin nedgångna badmintonhall till en toppmodern padelhall.

Streamas på: C More

Shrinking – 27 januari

Shrinking är en kommande komediserie som är skapad av Jason Segel tillsammans med Ted Lasso-duon Bill Lawrence och Brett Goldstein. Handlingen kretsar kring en samtalsterapeut som bestämmer sig för att börja säga exakt vad han tänker till sina patienter – vilket givetvis får oanade konsekvenser för både dem och honom själv.

Streamas på: Apple TV+

You (säsong 4) – 9 februari

You säsong 4 – kommer till Netflix under vintern
Foto: Netflix.

Netflix obehagliga stalker-serie You är snart tillbaka med sin fjärde säsong. Den nya säsongen kommer delas upp i två delar, där den första delen släpps den 9 februari och den andra delen släpps en månad senare, den 9 mars. Sedan Netflix tog över tyglarna för serien efter dess första säsong har den blivit en av deras stora framgångssagor.

Streamas på: Netflix

Limbo – 12 februari

Limbo – en av vinterns nya tv-serier 2022/2023
Foto: Viaplay.

Limbo är en kommande dramaserie på Viaplay som är skapad av Rakel Wärmländer, som dessutom spelar en av huvudrollerna tillsammans med Sofia Helin och Luise Peterhoff. Serien handlar om tre kvinnor som får veta att deras söner varit med om en bilolycka, och en av dem svävar mellan liv och död, vilket försätter kvinnorna i en period av limbo som sätter deras relation till varandra och sin omgivning på prov.

Något som gör Limbo-premiären extra spännande är att Mando Diao-profilen Björn Dixgård har gjort ledmotivet till serien. Titellåten, som heter "Higher", släpps i samband med seriens premiär.

Streamas på: Viaplay

Liaison – 24 februari

Vinterns tv-serier 2022/2023 – Liaison
Foto: Apple TV+

Apple TV+ spottar ur sig högkvalitativa serier och streamingtjänsten ser ut att fortsätta på det spåret under vintern 2022/2023. En av de spännande premiärerna som väntar är den för thrillerserien Liaison, som utforskar hur misstag människor gjort i det förflutna kan rasera framtiden.

Streamas på: Apple TV+

1923 – obekräftat premiärdatum

1923 – ny tv-serie i vinter
Foto: SkyShowtime.

Taylor Sheridan-serien 1923, med Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna, är nästa del i Yellowstone-universumet. Serien annonserades först ha premiär i början av 2023, innan en decemberpremiär spikades. Bara dagar innan serien skulle komma ut bestämde sig SkyShowtime och Paramount för att skjuta på lanseringen. Varför har inte bekräftats och vi har inte heller fått något nytt premiärdatum, men vi räknar med att den trots allt får se dagens ljus någon gång i början av 2023.

Streamas på: SkyShowtime

Fler tv-serier att se vintern 2022/2023

 • Truth Be Told, säsong 3 – Apple TV+ (20 januari)
 • Dear Edward – Apple TV+ (februari)
 • Hello Tomorrow! – Apple TV+ (februari)
 • Emily in Paris, säsong 3 – Netflix (streamar nu)
 • Three Pines – Prime Video (6 januari)
 • Ginny & Georgia, säsong 2 – Netflix (5 januari)
 • Funny Woman – SkyShowtime (januari)
 • Tulsa King – SkyShowtime (streamar nu)
 • Star Wars: Uslingarna, säsong 2 – Disney+ ()
 • Allt jag vet om kärlek – Viaplay (streamar nu)
 • Den som dräper, säsong 3 – Viaplay (6 januari)
 • Fejk – SVT Play (3 februari)

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL