Artisten Daniela Rathana och programledaren Alex Letic får eget program i SVT

Artisten Daniela Rathana och programledaren Alex Letic får eget program i SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
04 juni 2024 kl. 10:00

Då har "Blodsband" premiär

Sångfågeln Daniela Rathana och SVT:s nyhetsprogramledare Alex Letic ger sig ut på en själslig resa för att hitta sina rötter i Thailand och Brasilien i nya dokumentärserien "Blodsband".

Premiär för Blodsband i SVT
Alex Letic och Daniela Rathana. Foto: Alma Asplund / SVT.

Premiär för dokumentärserien "Blodsband" i SVT

När artisten Daniela Rathana mötte Morgonstudions programledare Alex Letic upptäckte de att det finns stora likheter i deras bakgrund. De har båda adopterade mammor, Danielas mamma Anna-Maria kom från Thailand till Sverige på 1970-talet och Alex mamma Raquel kom från Brasilien till Sverige i slutet av 1960-talet. Båda kom till starkt religiösa hem, något som också påverkat både Daniela och Alex genom livet.

De har också känt att de befunnit sig i ett "mellanförskap". Därför beslutar de sig för att resa tillsammans till Thailand och Brasilien för att hitta sin släkt. Resan startar på en marknad i utkanten av Bangkok.

Premiär för Blodsband i SVT
Foto: SVT.

"Hur smärtsam och fucked up den än"

Både Daniela och Alex hoppas att serien kan inspirera andra till att våga berätta sia livshistorier.

– Att vara dotter till en mamma som har blivit övergiven av sin mamma är oändligt komplext. Hur mysteriet kring mammas adoption påverkat och format henne, mig och vår relation fick jag syn på under resans gång. Jag och Alex har visat mod, och jag hoppas att serien kan inspirera till att våga äga sin historia, hur smärtsam och fucked up den än är, säger Daniela via ett pressmeddelande.

– Jag trodde att jag var väl förberedd inför den här resan men det skulle visa sig att det inte bara var en resa - det var tusen. Det var det läskigaste, roligare och största jag någonsin varit med om och kan inte sammanfatta det på annat sätt än att resan har förändrat hela mitt liv. Och jag hoppas att den här serien kanske kan förändra andras också, säger Alexander via ett pressmeddelande.

Samtliga 6 avsnitt av "Blodsband" publiceras på SVT Play onsdag 5 juni.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL