Anna Wijk i Mästarnas mästare 2024 om att spela med killar: ”Har gett mig mycket”

Anna Wijk i Mästarnas mästare 2024 om att spela med killar: ”Har gett mig mycket”

  • SVT Play
25 februari 2024 kl. 21:02

Började spela som femåring och har hunnit ta 6 VM-guld under sin karriär

Nu är årets säsong av Mästarnas Mästare i full gång och nio tävlande kommer återigen drabba samman för att tävla om vem som är störst och starkast. Kvällens avsnitt handlar speciellt om innebandyspelaren Anna Wijk.

De som deltar i Mästarnas Mästare 2024 är Sebastian Larsson (fotboll), Anja Pärson (alpint), Johanna Ahlm (handboll) Joel Lundqvist (ishockey), Johanna Davidsson (äventyrare), Emma Johansson (cykling), Tony Rickardsson (speedway), Jimmy Samuelsson (brottning) och Anna Wijk (innebandy).

Kvällens avsnitt fokuserar på innebandylegendaren Anna Wijk, som berättar om sin karriär och hur det kommer sig att den faktiskt började i ett pojklag.

Foto/skärmdump: SVT.

Redan som femåring testade Anna Wijk klubban för första gången – och hon fastnade direkt. Dessvärre fanns det inget tjejlag för henne att börja i så istället började hon träna tillsammans med killarna. Pusslet med omklädningsrum och huruvida hon skulle duscha före eller efter killarna var lite krångligt, men ingen av killarna hade några som helst problem med att ha en tjej i laget. Att träna med killar i början hjälpte också med att härda henne lite extra, berättar hon.

– Det har gett mig mycket att spela med grabbarna, dem är lite snabbare med lite hårdare spel, men jag tror det gav mig en bra start på karriären.

En lång och medaljspäckad karriär

Wijk blev redan som 18-åring uttagen till landslaget och vann vm-guld samma år. I januari 2022 meddelade hon att hon lägger klubban på hyllan för gått, men under sin karriär har hon hunnit ta så många som 11 SM-medaljer och ytterligare 5 VM-guld. 

I kvällens avsnitt av "Mästarnas Mästare" är Anna Wijk en av två som kommer spela nattduellen. Se hela avsnittet på SVT eller SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL