Mästarnas mästare 2024 – så blev Sebastian Larsson den aggressive spelaren

Mästarnas mästare 2024 – så blev Sebastian Larsson den aggressive spelaren

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 12 februari 2024 kl. 10:02 | Publicerad 11 februari 2024 kl. 08:02
ANNONS
ANNONS

Den tuffa och aggressive fotbollsspelaren

I veckans avsnitt av "Mästarnas mästare" 2024 på SVT är det fotbollslegenden Sebastian Larssons tur att stå i rampljuset. Under avsnittet benas hela hans karriär ut och vi får reda på hur den annars lugna och snälla killen blev världskänd som den tuffa och aggressive spelaren.

Sebastian Larsson i Mästarnas mästare 2024
Sebastian Larsson. Foto: SVT.

Sebastian Larsson står i fokus i veckans avsnitt av "Mästarnas mästare" 2024

En av årets deltagare i tävlingsprogrammet Mästarnas mästareSVT är ingen mindre än den tidigare fotbollsstjärnan Sebastian Larsson, 38. Efter att ha börjat sin karriär i hemstadsklubben IFK Eskilstuna skrev Larsson på för Londonklubben Arsenal vid 15 års ålder. Efter det gick karriären spikrakt uppåt.

En imponerande karriär

Sebastian är bland annat den enda svenska fotbollsspelare som gjort mål på bortaplan mot de största Premier League-klubbarna som brukar benämnas som ”the big-six”: Arsenal på Emirates Stadium (2011), Chelsea på Stamford Bridge (2011), Liverpool på Anfield (2011), Manchester City på Etihad Stadium (2012), Manchester United på Old Trafford (2014) och Tottenham Hotspur på White Hart Lane (2007, 2015).

Sebastian Larsson var även med i det svenska herrlandslaget regelbundet mellan åren 2008 och 2021. Han representerade landet vid EM 2008, 2012, 2016 och 2020 samt vid  Världsmästerskapet 2018. Totalt hann han spela hela 133 matcher för Sverige innan han avslutade sin landslagskarriär i juli 2021.

Sebastian Larsson i Mätarnas mästare 2024
Sebastian Larsson. Foto: SVT.

Så blev Sebastian Larsson känd som den aggressive spelaren

Sebastian är inte bara känd för sina fantastiska frisparkar utan också för sin tuffa och aggressiva spelstil, och framförallt för att få sina motståndare ur balans. Sebastian får frågan hur detta aggressiva spelsätt växte fram.

– Det var nog ingen självklarhet från början. Jag vet att Ljungberg sa till mig när jag för första gången käkade lunch med honom på träningsanläggningen "jag ska ge dig ett tips. Hemma i Sverige då går man in i närkamp med vristen, här i England då går man in med sulan. Ta med dig det". Lite överdrivet men det fastnade ju liksom att det kanske är jag som ska bli den aggressive, förklarar Sebastian.

Det brinnande drivet är viktigare än att bli omtyckt

– När jag själv ser mig på planen också så är det ju väldigt tydligt vilken typ av spelare jag är, så jag har full förståelse för att folk har en viss bild av en. Och förmodligen ogillar en ganska mycket, men det får man acceptera för att det var så viktigt för mig att ha det där brinnande drivet hela tiden, säger Sebastian till produktionen.

Mer djupgående detaljer kring Sebastians imponerande karriär tar du del av i veckans avsnitt av "Mästarnas mästare" söndag, 11 februari 20.00 på SVT1 och SVT Play. Missa inte det!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL