Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Allt som blir kvar säsong 2 – Sandra Beijer svarar

Allt som blir kvar säsong 2 – Sandra Beijer svarar

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 maj 2022

Om SVT beviljar kommer det en fortsättning

Madeleine Ferraud och Sandra Beijer är taggade på Allt som blir kvar säsong 2. Sandra tror att nästa säsong kan leva ett eget liv.

Nu finns Sandra Beijers serie att streama på SVT och många vill veta hur det ligger till framöver, kommer vi att få se Allt som blir kvar säsong 2? Vi kan konstatera att skådespelerskan Madeleine Ferraud och Beijer gärna vill göra fler säsonger. 

I en intervju med Filmtopp förklarar skaparen Sandra att allting som fanns med i boken omöjligt kunde tas med i manuset till serien som hon skrev ihop med Maria Clauss. På frågan om det finns något från boken som var jobbigt att behöva uppoffra svarar hon:

– Nej, egentligen inte. Jag är väldigt mycket för "kill your darlings". Jag tycker att väldigt lite är heligt.

Sandra berättar att hon och Maria satte sig ner och tog alla karaktärerna och skrev om berättelsen. Grunden för berättelsen finns där, men hon menar på att de behövde börja om från början eftersom boken utspelar sig väldigt mycket inne i huvudpersonens huvud och att det skulle bli svårt att få fram på TV. Man skulle kunna säga att serien inte är boken utan att den baseras på den. 

Om att göra Allt som blir kvar säsong 2

När Madeleine och Sandra under intervjun får frågan om de skulle kunna tänka sig att göra en till säsong av Allt som blir kvar instämmer båda med ett bestämt "Ja".  Sandra fortsätter med att säga att hon jättegärna vill göra en säsong till, men att beslutet ligger hos SVT:

– Du har ju sett den. Det finns ju mer att hämta på något vis.

Med andra ord kan serien fortsätta även om boken är slut. Nästa säsong kan leva sitt eget liv. Se hela Filmtopps intervju med gänget bakom "Allt som blir kvar": 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL