Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Allt för Sverige stoppas på obestämd tid

Allt för Sverige stoppas på obestämd tid

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 december 2021

Mer populärt än Vår tid är nu och Så mycket bättre

SVT drar i handbromsen och stoppar Allt för Sverige på obestämd tid. Detta uppges bero på pandemin.

Snart är det dags för Allt är Sverige, det omåttligt populära programmet där amerikaner undersöker sina svenska rötter, att komma tillbaka till TV-rutorna. Men enligt Aftonbladet blir det för sista gången för en oförutsebar framtid.

Senaste gången Allt för Sverige sändes var slutet av 2019, alltså två år sedan. På grund av pandemin får seriens 1,5 miljoner tittare vänta ända tills januari 2022 för att få ta del av nya avsnitt. Vecka två efter nyår, är det äntligen dags.

Därefter ser det däremot ut som att väntan kan bli lika lång igen, och i värsta fall till och med längre. I en intervju med Aftonbladet förklarar Clara Mannheimer, exekutiv producent för Allt för Sverige, att pandemin sätter käppar i hjulen ännu en gång.

– Vi kommer inte att spela in igen och sända Allt för Sverige på sin riktiga slottid som är i höst utan då kommer vi att vänta och jag har inte fått något beslut på när det ska spelas in, säger Mannheimer till Aftonbladet.

Hon fortsätter:

– Det här med pandemin har stökat till det jäkligt mycket. Jag tycker det skulle vara olyckligt att spela in nu i sommar.

Programledaren Anders Ludin är besviken över beskedet:

– Det känns jättetråkigt, jag hade verkligen velat spela in i sommar. Så det är klart jag är besviken att det inte blir av. Men jag kan förstå hur de resonerar, förutsättningsvis att programmet kommer tillbaka. Jag hoppas det blir en elfte säsong för jag älskar verkligen Allt för Sverige, säger Ludin till Aftonbladet.

Allt för Sverige säsong 10 har premiär under vecka två 2022. När säsong 11 kommer är i dagsläget oklart.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL