Strula säsong 2

Allt du behöver om Strula – tonårsdramat på SVT

  • SVT Play
Olivia Samuelsson
24 april 2024 kl. 14:04

Här är allt du behöver veta om tonårsdramat

Under våren hade den sjunde säsongen av ungdomsserien "Strula" premiär på SVT Play. Här är allt du behöver veta om det populära tonårsdramat.

Strula på SVT – hur bra koll har du på ungdomsserien?

"Strula" är en populär, svensk ungdomsserie vars första säsong hade premiär under våren 2021 på SVT Play. Serien kretsar kring tonåringarna Ella (Maya den Engelse) och Nadia (Filippa Hansson Neitorp) som går i högstadiet och den handlar om det kaosiga och känslofyllda tonårslivet. 

Tonårsserien är skriven och regisserad av Ayla Karlsson och vänder sig till ungdomar i åldern 15-19 år, då den tar upp viktiga ämnen så som otrygghet i skolan, grupptryck, sexualitet, kärlek och sorg. 

Allt du behöver om Strula – tonårsdramat på SVT
Foto: SVT.

Rollistan i Strula – de spelar huvudrollerna

I huvudrollerna i Strula ser vi: 

  • Ella – Maya den Engelse
  • Nadia – Filippa Hansson Neitorp
  • Alva – Daphne Törnqvist 
  • Justine – Sonja Jarenskog
  • Leon – Zakarias Enberg
  • Gustav – Rasmus Kamerer
  • Bastian – Ted Tuomarila
Allt du behöver om Strula – tonårsdramat på SVT
Foto: SVT.

Strula är mer än bara ett kärleksdrama  

Även om "Strula" är ett kärleksdrama som är underhållande och spännande att se på, så finns det en djupare tanke bakom. Serien använder sina karaktärer för att lyfta och dramatisera viktiga ämnen som dagens tonåringar kan tänkas stöta på. Som underlag för serien ligger en mängd research samt djupintervjuer med ungdomar. 

– Vi vill stärka våra tittare, öka deras medvetenhet och ge dem argument för att kunna ifrågasätta osunda ideal och trender, säger Anna Alandh, utbudsansvarig på SVT. 

Tittarna får alltså följa dramat kring karaktärerna och deras liv, men i varje säsong lyfts nya genomtänkta ämnen. I en säsong är det till exempel extra stort fokus på droger och dess konsekvenser, medan en annan säsong kan handla mer om att hitta sin egna sexualitet. 

LÄS OCKSÅ: 5 bra ungdomsserier att streama på SVT Play 

Säsong 7 – ta makten över sin sexualitet

Under våren 2024 hade den sjunde säsongen av serien premiär och består av 15 avsnitt, där vi ännu en gång får följa med tonåringarna in i deras värld fylld med drama och kärlek. Säsong 7 handlar bland annat om sexualitet i stort och lyfter hur vanligt det är att unga tjejer endast ser på sex som något för killens skull. 

Med tanke på seriens popularitet kan vi dessutom hoppas på att det kommer ännu en säsong. SVT har tidigare släppt två säsonger om året och om de följer sitt mönster skulle det betyda att en säsong 8 kan komma redan i höst. Än så länge har SVT dock inte gått ut med huruvida det kommer en säsong 8 eller inte. stru

Alla 7 säsonger av "Strula" finns nu att streama på SVT Play

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL