Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sveriges mästerkock 2022: Jimmy Guo

Jimmy Guo: Sveriges Mästerkock 2022

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 april 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 april 2022

Stora idéer för svensk matlagning!

Jimmy Guo var en av deltagarna som slogs om att vinna Sveriges Mästerkock 202. En stjärna i köket vi alla vill lära känna närmare.

Jimmy Guo är känd för att se enorma möjligheter i sin matlagning och jobba med spännande element från det asiatiska köket. Flera gånger har han också bevisat att en fusion med asiatisk mat och typisk svensk mat gifter sig väldigt väl. Guos unika smakpalett är förstås det som tagit honom till finalen i Sveriges Mästerkock 2022. 

Jimmy Guos kokbok

Med sin kokboksidé som han pitchat för jurymedlemmerna Markus AujalayMischa Billing och Tom Stjöstedt, vill Guo visa Sverige att asiatisk matlagning inte alls behöver vara krånglig. Tvärtom så menar han att den är väldigt tillgänglig, till och med om du bor i en stuga ute i skogen och inte har en asiatisk livsmedelsbutik i din närhet. Att det är en kokbok vi alla är nyfikna på är alldeles självklart.

Den stora finalen i Sveriges Mästerkock 2022

Ikväll var det dags för den stora finalen i Sveriges Mästerkock 2022 i vilken Jimmy Guo fick möta Adam Thulin, som gång på gång har lyckats imponera på juryn. Inte minst Markus Aujalay, som är den jurymedlem han stått allra närmast. Finalen bjöd på en otroligt jämnt kamp mellan de Thulin och Guo, även om det var den förstnämnda som skulle vinna. 

Vad som kom att göra finalen ännu mer nervig och definitivt mer emotionell, är att Jimmy Guo och Adam Thulin har blivit goda vänner under programmets gång. De umgås även utanför inspelningslokalerna.

– Alltså! Fy fan vilken känsla. Det är helt sjukt. Jag och Jimmy vi är riktigt bra polare, och jag vet att han önskar mig all lycka precis lika mycket som jag önskar honom all lycka, sade Adam inför finlane.

Ikväll, den 6:e april, kan vi konstatera att Adam Thulin är Sveriges Mästerkock 2022.

Jimmy Guo – detta gör han i dag

Så vem är då vår allas Jimmy Guo? Sedan Sveriges Mästerkock började sändas på C More och TV4 har intresset för Jimmy vuxit lavinartat. I dag har han närmare 25 000 följare på sin Instagram, på vilken han publicerar bilder på sig själv och sin matlagningskonst.

Den som är nyfiken på hans matlagning behöver däremot inte vänta på den eventuella kokboken (vi hoppas givetvis att den kommer oavsett om han vinner eller inte) utan flera av hans recept finns nu tillgängliga på Köket.se.

Avslöjar att kokbok är på väg

På Instagram avslöjar Jimmy Guo sin kokbok Mitt kinesiska skafferi. Med den kommer du att kunna lära dig laga riktig kinesisk mat. Han släpper boken via Mondial förlag. Mitt kinesiska skafferi släpps i höst:

"Sveriges Mästerkock" 2022 finns att streama på C More. För dig som inte får nog av programmet kan du även spana in sidoprogrammet "Efter stängning" där de utslagna deltagarna har sin egen tävling, där priset är att få ta över Markus Aujalays restaurang Tegelbacken för en kväll.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL