Adam Thulin: Sveriges Mästerkock 2022

Adam Thulin: Sveriges Mästerkock 2022

Filmtopp
Uppdaterad 06 april 2022 kl. 19:04 | Publicerad 31 mars 2022 kl. 16:03

Få en bättre bild av den populära amatörkocken!

Adam Thulin är vinnaren av Sveriges Mästerkock 2022. Det råder inga tvivel om att han är en högst omtyckt person Sverige nu vill lära känna bättre.

Adam Thulin bor i Katrineholm där han arbetar som cafébiträde. Han är den yngsta av deltagarna som kvalificerat sig till topp tolv-striden i Sveriges Mästerkock 2022. Men det har inte hindrat honom från att gång på gång blända juryn med sin rustika och träffsäkra matlagningsstil. Inte minst har han imponerat på Markus Aujalay, som är den jurymedlem han stått allra närmast. Aujalay har till och med skämtat om att han ser sig som en fadersgestalt till Thulin. 

Gjort en inre resa

Adam Thulin har inte bara blivit en av juryns favoriter, utan en av publikens favoriter. Detta efter att de fått se honom växa inte bara som kock, utan som människa. För visst är det en stor skillnad på den person vi först såg i audition och den som nu vunnit tävlingen i mästerkocksköket. Thulin har själv medgett under programmets gång att tävlingen betytt mer för honom än bara matlagning; den har hjälpt honom komma över inre hinder och som han själv säger den rädsla han sitter på inombords. 

Detta gör Adam Thulin i dag

Sedan Sveriges Mästerkock 2022 började sändas på TV4 och C More har Adam Thulin vuxit i popularitet på sociala medier. På sitt Instagramkonto delar han med sig av sin matlagningsvardag som inte tycks ha något slut. Likaså har han börjat formulera recept för Köket.se. Där kan du som vill titta in och ta del av Thulins matlagning på en djupare nivå, och till och med laga som honom.

Mer läsning:

Adam Thulin är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022

Nu kan vi meddela att Adam Thulin är vinnaren Sveriges Mästerkock 2022 och får sitt kokbokskontrakt. Detta efter en tajt duell mot den andra ruskigt begåvade amatörkocken Jimmy Guo, som Adam också kommit att bli nära nära vän med. En spännande afton för programmets följare, som garanterat kommer att följa vidare de två kocktalangerna.

Mer läsning:

"Sveriges Mästerkock" 2022 finns att streama på C More. För dig som inte får nog av programmet kan du även spana in sidoprogrammet "Efter stängning" där de utslagna deltagarna har sin egen tävling. Priset i den tävlingen är att få ta över Markus Aujalays restaurang Tegelbacken för en kväll.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL