Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Master Chef Sweden

Adam Thulin kokbok: Sveriges Mästerkock 2022

David Forssell | Nyhet
06 april 2022
David Forssell | Nyhet
06 april 2022

Och vinnaren är...

Adam Thulin! Ja, nu är den långa resan äntligen över och vinnaren av Sveriges Mästerkock 2022 har till slut utsetts. Stort grattis Adam Thulin, nu ser vi alla fram mot att ta del av din kokbok!

 

Efter en het, kulinarisk maktkamp i detta års säsongsfinal av Sveriges Mästerkock 2022 har slutligen en vinnare utsetts. Trots att Jimmy Guo kämpade tappert blev det till sist den 21-åriga katrineholmaren Adam Thulin som tog hem segern. Och vilken resa det har varit.  

Imponerat gång på gång

Från en något blyg framtoning i början har Adam Thulin utvecklats till en person som tar mer och mer plats, samtidigt som hans rätter fortsatt att imponera. Med detta har följt att även hans popularitet på sociala medier har ökat. Med tusentals följare på Instagram når han i skrivande stund ut med sin mat över hela Svea Rike - från norr till söder. Killen som läste en gång ekonomiprogrammet på gymnaiset, trots att han visste att det var kock han ville bli (läs mer om det här), är nu kung i köket

En intressant kokbok av Adam Thulin lurar runt hörnet

Adam Thulin kokbok
Adam Thulins kokbok väntar vi spänt på. Foto: TV4

Att vinna Sveriges Mästerkock innebär att Adam Thulin nu får ge ut sin egen kokbok, dessutom utökas hushållskassan med 250 000 välförtjänta riksdaler. Frågan som genast väcks är vilka recept den kommer att innehålla. Det går visserligen redan att se ett smakprov på Köket.se vilka rätter Thulin lyckats trolla fram vid spisen, allt från älgfärsbullar med grön ärthummus och kantareller till kronhjortstartar med dressing, men vilken skepnad kokboken kommer att ta väntar vi spänt på.

Avslöjar kokboken Ett bord, flera smaker

På Instagram visar Adam Thulin upp sin kokbok, som han döpt till Ett bord, flera smaker. I morgon, den sjunde april, går det att köpa boken i butik. Ta dig en titt på omslaget här:

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Adam Thulin (@adamthulin)

Adam Thulin – en experimenterare 

Utifrån de rätter som Adam Thulin har delat med sig av går det att konstatera att han är lite av en experimenterare. Han vågar ta ut de kulinariska svängarna, precis som en stjärnkock måste göra, och något säger oss på Filmtopp att hans kokbok kommer att luta i den riktningen också. Att hans recept även är lättlästa ger också det en stjärna i kanten.

Slutligen vill vi åter från Filmtopps sida gratulera Adam Thulin till vinsten, samt skicka med en hälsning till hans medtävlare och sedermera vän Jimmy Guo, som trots att han inte vann, ändå har vunnit många svenskars mathjärtan via sina asiatiska rätter. 

Sveriges Mästerkock 2022 går att streama på TV4 Play. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL