Johan Falk-boken utsedd till årets deckare – då är planen att göra nya filmer

Succén fortsätter för Johan Falk – finalist i nytt pris

Axel Diedrichs
15 februari 2024 kl. 18:02

"Slutet var bara början" fortsätter att gå som tåget

Nu står det klart att Johan Falk-boken "Slutet var bara början" kan vinna stort pris på Storytel Awards. Den är en av tre finalister i kategorin spänning.

I oktober förra året släpptes Johan Falk-boken Slutet var bara början av Anders Nilsson, som också är karaktärens huvudskapare och hjärnan bakom filmerna. Att berättelser om GSI-profilen gör sig bra även i bokform råder det inga tvivel om – den nya berättelsen har fängslat många tusentals läsare runt om i landet. Nyligen har den dessutom belönats med Adlibrispriset för Årets deckare.

– Jättekul att få priset för Årets deckare. Efter tio Guldbaggenomineringar, varav sex på Falkfilmer, och aldrig ha vunnit, var det nu fantastiskt att äntligen få gå upp på en scen och ta emot ett förstapris för en Falkstory, sade Anders Nilsson då.

Succén fortsätter för Johan Falk – finalist i nytt pris

Succén fortsätter för Johan Falk – finalist i nytt pris

Folket har röstat och i kväll blev det känt att Slutet var bara början är vidare som finalist i kategorin "spänning" på mäktiga Storytel Awards. Där kommer den att göra upp med Flocken av Leffe & Grimwalker och Skinn av Sara Strömberg

Succén slutar inte nödvändigtvis vid Anders Nilssons första bok. Författaren har snart uppföljaren klar och den släpps senare i år. Fortsättningsvis kommer ytterligare en bok att nå läsarna någon gång under nästa år. Därefter är planen att göra fler filmer med flera av de berömda skådespelarna. Som om det inte vore nog släpper Anders Nilsson snart en helt ny bokserie, Spionernas krig, som är hans satsning parallellt med Johan Falk.

Har du ännu inte läst den första Johan Falk-boken? Såhär lyder dess officiella synopsis: 

En bil kör mot ett regnigt Göteborg och mannen bakom ratten är orolig. Greppet hårdnar och på den högra handen saknas två fingrar. Det har gått nio år sedan han offrade sitt liv för att rädda sin familj. Hans kropp hittades aldrig.

Göteborg är hans stad, där har han levt och arbetat, men när han kör upp på den nybyggda Hisingsbron känner han inte igen sig. Han ser på sin stympade högerhand och minns smärtan från tortyren, minns avrättningen.

Han borde egentligen inte vara här. Men han måste. Skuggor från det förflutna har vaknat till liv och en gåtfull ny fiende hotar att krossa honom och allt han tror på. Det har till sist blivit dags att ställa allt till rätta.

Johan Falk är tillbaka.

Galan hålls den 13 mars 2024 på Cirkus i Stockholm. Då får vi veta hur det går för "Slutet var bara början". I Storytel Awards prisas ljudböcker i sex kategorier – roman, spänning, feelgood, barn, ungdom och fakta.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL