Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Buster Keaton i The Goat

Stumfilmsstjärnan Buster Keatons liv blir film

Jonathan Smeds | Nyhet
23 februari 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
23 februari 2022

Regisseras av James Mangold

James Mangold, som regisserat till exempel Le Mans '66, Walk the Line och Logan, ska tillsammans med 20th Century Studios göra en film om Buster Keaton.

Buster Keaton föddes 1895 och var en skådespelare som bland annat gjorde sig känd för sin våghalsiga scener. Dessa utförde han helt själv, utan några stuntmän till hjälp. Ni kan läsa mer om vilka stunts han utförde, och om andra skådespelare som gör sina egna stunts, i en lista här på Filmtopp.

Flera av filmerna han var med i är i dag riktiga komediklassiker, som Fart, flickor och faror (Sherlock, Jr.), Så går det till i krig (The General) och Han som drar veven (The Cameraman). Under 30-talet började karriären dala nedåt, och det i kombination med en jobbig skilsmässa gjorde att Keaton blev alkoholist.

Han återhämtade sig dock och när han dog 1966 kunde han se tillbaka på både en lyckad karriär och ett nytt äktenskap som höll ända fram till hans död.

Nu ska alltså hans liv bli till film. Det är Deadline som avslöjar det hela. Enligt dem ska James Mangold, som just nu arbetar med den femte Indiana Jones-filmen, stå för regin. Det blir inte första gången han gör en film som är baserad på verkliga händelser, innan har Mangold regisserat Walk the Line som handlar om Johnny Cash och Le Mans '66 som är baserad på det 1966-års Le Mans tävling.

Filmen är just nu i tidig produktion och därför är inte så mycket annat känt. Deadline skriver dock att filmen kommer utgå ifrån boken Buster Keaton: Cut to the Chase, skriven av Marion Meade. Det ska även vara av högsta prioritet att filmen noggrant följer det som är skrivet i boken. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL