Större delen av manuset till Toy Story 4 skrotades

Större delen av manuset till Toy Story 4 skrotades

Uppdaterad 04 juli 2021 kl. 14:07 | Publicerad 04 juni 2018 kl. 10:06

Hela tre fjärdedelar kastades eller skrevs om.

Woody och Bo Peep i Toy Story.
Woody och Bo Peep i Toy Story. Foto Disney.

Originalidén till Toy Story 4 har ändrats så pass mycket att hela tre fjärdedelar av manuset har antingen skrotats eller skrivits om.

Att Toy Story 4 är på väg har länge varit bekräftat. Men det animerade äventyrets produktion har inte fortgått utan problem. Pixars starke man John Lasseter tog paus från företaget på grund av olämpligt beteende mot kvinnor. Han var från början tänkt att regissera men hoppade därmed av och ersattes av Insidan Uts manusförfattare Josh Cooley. Även de första manusförfattarna till Toy Story 4 lämnade projektet på grund av olika kreativa visioner.

Därmed skrotades också tre fjärdedelar av originalmanuset. I en intervju med Radio Times berättar skådespelerskan Annie Potts om sin återkomst som karaktären Bo Peep och om det ändrade manuset. Hon sade bland annat såhär:

"Toy Story 4 var menat att komma ut detta året men sen kastade Pixar tre fjärdedelar av manuset och skrev om det. Vanligtvis tar det från start till slut ungefär 2 år. Men eftersom det kastade manuset och började om har min tid på filmen förlängts"

Annie Potts karaktär Bo Peep är den kvinnliga fåraherden från den första och andra filmen som Woody hade en liten kärleksrelation med. I tredje filmen var hon mystiskt försvunnen och nu i Toy Story 4 är det bestämt att hon såldes på en garageförsäljning någon gång innan den tredje filmen. Huvudhandlingen i Toy Story 4 är därmed att Woody och Buzz Lightyear måste leta reda på henne.

Annie Potts har redan spelat in röster med Tom Hanks och filmen är bekräftad att anlända sommaren 2019 den här gången.

Tror du att Toy Story 4 kan bli lika bra som sina föregångare?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL