Disney: Toy Story 4 kommer sommaren 2019

Disney: Toy Story 4 kommer sommaren 2019

Uppdaterad 11 september 2022 kl. 08:09 | Publicerad 10 april 2018 kl. 10:04

Sommaren 2019 väntas Toy Story 4 ha biopremiär.

Toy Story 4 har länge varit under produktion och inte mycket har avslöjats sedan Disney annonserade att filmen skulle släppas. Nu har filmjätten gått ut med att den ska ha biopremiär sommaren 2019.

Det har snart gått åtta år sedan Woody och Buzz Lightyear tillsammans med de andra leksakerna underhöll oss med sitt äventyr i Toy Story 3. Många menade att avslutet var perfekt då Andy började på college och passade vidare sina plastkompisar till en ny ägare. Trots det gick Disney tidigt ut med att en fjärde film var att vänta.

Detaljer kring den kommande Toy Story har varit sparsamma. I de två första filmerna hintades det på att Woody och den kvinnliga fåraherden Bo Peep har en romantisk relation. Därför förvånades nog många när hon märkligt nog saknades i den tredje filmen. Nu skriver RadioTimes att den fjärde installationen kommer att fokusera på relationen som Woody och Bo Peep har. Rykten har tidigare cirkulerat kring att Woody på något sätt måste leta reda på och alternativt rädda henne från en knipa. Dock har ännu inte någon officiell handling offentliggjorts.

Produktionen har inte heller framgått utan kontroverser. Pixars stora namn John Lasseter var från början tänkt att regissera Toy Story 4. Men efter anklagelser om olämpligt beteende mot kvinnor tog han en paus från studion och gav därmed upp sin plats som regissör. Consequence of Sound rapporterar att i hans ställe ska Josh Cooley, som tidigare bland annat har skrivit Inside Out, göra sin långfilmsregidebut. Cooley är också väntad att skriva manuset efter att Rashida Jones och Will McCormack lämnade projektet eftersom de menade att Pixars arbetsklimat inte gav kreativ jämlikhet till mörkhyade och kvinnor.

Men nu är alltså projektet på banan igen och gamla skådespelare som Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack och Annie Potts  återvänder tillsammans med nya som Laurie Metcalf och Patricia Arquette.

Disney annonserade via Toy Storys Facebooksida att filmen ska ha biopremiär den 21 juni 2019.

Är du glad över att Toy Story 4 äntligen är på gång?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL