Mark Wahlberg i Transformers: The Last Knight. Foto: Paramount Pictures

Storfilmen Mark Wahlberg ångrar att han gjorde

Filmtopp
04 januari 2023 kl. 21:01

Rädd att den ska skada hans relation till Gud

Hollywoodstjärnan har stått för flera kalkoner i sina dar, men när det kommer till storfilmen han ångrar att han gjorde väljer han en älskad klassiker.

Med sin medverkan i otaliga storfilmer har Mark Wahlberg blivit en av världens mest berömda skådespelare. Men i en intervju som fått ny spridning på nätet berättar han om en storfilm han känner ånger över att han gjorde. Det verkar dock inte vara av konstnärliga skäl, och den effekt filmen kan ha haft på hans karriär, utan för att den i hans mening är okristlig. 

Storfilmen Mark Wahlberg ångrar att han gjorde

Även om Wahlberg har gjort ett gäng publikdragare är det långt ifrån alla som varit succéer. Bland hans stora floppar finns exempelvis science fiction-thrillern The Happening och påkostade actionfilmen Infinite, som båda sågades vid fotknölarna. Men när skådespelaren blickar tillbaka på sin karriär är det en annan film han räknar som ett snedsteg.

I en Q&A som ägde rum i Chicago 2017 berättade Mark Wahlberg för första gången om filmen han ångrar mest att han gjorde: 

– Jag hoppas bara att Gud är filmälskare och förlåtande eftersom jag har gjort några dåliga val i mitt förflutna. Boogie Nights är där uppe på toppen av listan.

För dig som inte känner till Boogie Nights, så handlar den om en porrfilmregissör som inspireras till att göra sitt livs stora verk när han stöter på en ung talang spelad av Wahlberg.

Storfilmen Mark Wahlberg ångrar att han gjorde
"Boogie Nights" (1997). Foto: New Line Cinema.

När stjärnskådespelaren senare pratade med People utvecklade han sina kommentarer om Gud och Boogie Nights. Han sade då följande: 

– Jag satt framför ett par tusen barn och försökte uppmuntra dem att komma tillbaka till sin tro, och jag sa bara att jag hoppas att han har en humoristisk sida eftersom jag kanske har gjort några beslut som kanske inte är okej med honom.

Han fortsatte:

– Jag vill inte kompromissa min konstnärliga integritet eller val baserat på min tro eller min familj. Men jag har också andra saker att överväga, som att behöva förklara den där filmen och anledningen till den för mina barn.

Även om Mark Wahlberg ångrar att han arbetade på Boogie Nights, så ångrar säkerligen inte omvärlden att han gjorde den. Filmen som nominerades till tre Oscars anses vara ett av Wahlbergs främsta verk, och likaså regissören Paul Thomas Andersons tillsammans med Magnolia, There Will Be Blood och Phantom Thread

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL