Läcker teaser till Sagan om ringen-serien släppt

Peter Jackson ville glömma Sagan om ringen med hjälp av hypnos

Filmtopp
29 december 2022 kl. 20:12

"Det var en sådan förlust för mig"

Trots att Peter Jackson gjorde kanske historiens bästa fantasyfilmer med "Sagan om ringen", berättar han nu att han ville hypnotiseras till att glömma bort dem. Åtminstone för en stund.

Många höjde ögonbrynen när Peter Jackson fick i uppdrag att regissera J.R.R. Tolkiens episka fantasysvit Sagan om ringen. Mycket eftersom Jackson dessförinnan regisserat två stycken bloddränkta splatterfilmer och en morbid dockfilm. När han fick jobbet ska producenten skämtat om att han får det så länge han inte "sågar sönder Gollum med en motorsåg".

Det må ha varit en chansning, men resultatet blev historiskt. I fantasygenren saknas det motstycke och av många anses de tillhöra de bästa filmerna genom tiderna. Med det sagt kan tyckas lite märkligt att Jackson själv övervägde att genomgå hypnos för att glömma bort sitt arbete med dem.

Därför ville Peter Jackson glömma Sagan om ringen med hjälp av hypnos

Peter Jackson ville glömma Sagan om ringen med hjälp av hypnos
Elijah Wood i "Sagan om Konungens återkomst" (2003). Foto: New Line Cinema.

I en podcastintervju med Awards Chatter förklarar Jackson varför han seriöst övervägde att försöka sudda ut minnet från att ha arbetat på Sagan om Ringen-filmerna:

– När den första filmen visades hade jag varit nedsänkt i den i fem eller sex år. Det var en sådan förlust för mig att inte kunna se dem som alla andra. Jag övervägde faktiskt seriöst att gå till någon hypnoterapikille för att få mig att glömma filmerna och det arbete jag gjort så att jag kunde sitta och njuta av dem.

Vidare förklarar Jackson att det därför är med lättnad som han såg fram emot Maktens ringar – för att kunna njuta av upplevelsen precis som alla andra törstande tittare.

Den efterlängtade Sagan om Ringen-serien, "Maktens ringar" finns att streama på Amazon Prime Video. Den första säsongen består av åtta avsnitt och en andra säsong är redan bekräftad av streamingtjänsten.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL