Jurassic World

Stjärnregissör aktuell för nästa Jurassic World-film

Johan Samuelsson Krantz
07 februari 2024 kl. 10:02
ANNONS
ANNONS

David Leitch diskuteras som regissör för nästa Jurassic World

En fräsch början för "Jurassic World"-filmserien väntar, med en ny film planerad för 2025. Nu kommer detaljer om att David Leitch är aktuell för att regissera satsningen.

I januari rapporterade vi om att ett en ny Jurassic World-film är på gång. Uppgifterna har sedan dess bekräftats och i en artikel av Variety kommer nu nya detaljer om satsningen. Det finns diskussion om att regissören David Leitch eventuellt ska leda projektet. Leitch förväntas ta franchisen till nya höjder med sin unika vision och kunskap inom actiongenren.

Regissören har bred erfarenhet av att regissera just action. På meritlistan finns filmer som Bullet Train (2022), Deadpool 2 (2018) och John Wick (2014).

Filmen förväntas släppas den 2 juli 2025 och kommer att introducera en helt ny berättelse i den framgångsrika franchisen.

Manusförfattaren David Koepp, känd för sitt arbete på Jurassic Park (1993) och The Lost World: Jurassic Park (1997) kommer att skriva manuset till den nya filmen. Produktionen kommer att ledas av Steven Spielberg genom Amblin Entertainment, med Frank Marshall och Patrick Crowley som producenter.

Trailern till Jurassic World Dominion släppt!
Foto: United International Pictures

Den nya Jurassic World – återvänder tidigare stjärnor till nya rollerna?

Den nya filmen kommer att fortsätta den framgångsrika franchisen som började med Steven Spielbergs Jurassic Park. Det är ännu inte klart om några av de tidigare stjärnorna, inklusive Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Laura Dern eller Jeff Goldblum, kommer att återvända till rollerna.

Sedan den första Jurassic Park-filmen har franchisen fortsatt att vara en enorm ekonomisk framgång, med intäkter på över 6 miljarder dollar över hela världen. Den senaste filmen i serien, Jurassic World Dominion (2022), översteg en miljard dollar i biljettintäkter.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer med "Jurassic World"-filmen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL