EXTRA: Ny Jurassic World-film på väg – går snabbt framåt

EXTRA: Ny Jurassic World-film på väg – går snabbt framåt

Axel Diedrichs
23 januari 2024 kl. 09:01

Manusförfattaren från originalfilmen ombord

Universal arbetar flitigt på en ny Jurassic World-film, men det verkar bli utan skådespelarna från senaste trilogin. Med sig har man David Koepp på manus.

De senaste filmerna med Chris Pratt och Bryce Dallas Howard levde inte upp till förväntningarna och nu vill Universal snabbt gå vidare och de deras nyckel-franchise en nystart. Enligt The Hollywood Reporter jobbar filmbolaget på en reboot och detta i rask takt. Ombord för att skriva manuset har de David Koepp som skrev de två första Jurassic Park-filmerna Steven Spielberg regisserade.

EXTRA: Ny Jurassic World-film på väg – går snabbt framåt
Foto: Universal Pictures.

Kan komma ut redan 2025

Hollywood Reporter påstår att projektet har smidits på under längre tid i det tysta, och att man nu snart har manuset klart. Planen uppges vara att börja inspelningen under 2024 för att senare kunna släppa filmen under 2025, även om det är mer troligt att den kommer ut året därpå.

Än så länge vet vi väldigt lite om själva handlingen i filmen, men den beskrivs som "en ny Jurassic-era" med en helt ny storyline. Detta innebär förmodligen att den blir utan den senaste trilogins stjärnor Chris Pratt och Bryce Dallas Howard. Likaså verkar det som att även legacy-skådisarna Sam Neill, Laura Dern och Jeff Goldblum får ställa sig åt sidan.

Det är värt att notera att man väljer att kalla projektet för en ny Jurassic World-film snarare än en ny Jurassic Park-film. Vi lär då fortsätta att få se dinosaurierna i annan miljö än deras bevakade park.  

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL