Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Spännande seriepremiärer i september

Sebastian Håkansson | Nyhet
04 september 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
04 september 2017

Hösten är på intåg och med den så drar det igång en hel del serier, både sådana som redan har ett par säsonger på nacken och några som är helt nya för i år! Här följer ett par tips om serier du inte får missa att se i september!

Narcos - säsong 3

Den svenska skådespelaren Matias Varela har en roll i den tredje säsongen av Narcos. Foto: Netflix

Den tredje säsongen av Narcos drog precis igång den 1 september på Netflix. Efter Pablo Escobars död, så kommer nu det att handla om Calikartellen, som en gång i tiden var de som hade kontrollen av världens kokainmarknad. Har du inte sett serien från början, så rekommenderar vi dig att köra från säsong 1, annars är det bara att dra igång säsong 3 med en gång!

Läs också: Intervju Marias Varela

Unge lovende - säsong 1

Unge lovende är ny ungdomsserie från Norge. Foto: NRK

Nyss hade vi den norska serien Skam på allas läppar och nu kommer av en ny ungdomsserie från grannlandet Norge. Serien Unge lovende följer tre tjejer, som är bästa vänner och deras liv i Oslo. Säsong 1 hade premiär i SVT Play den 2 september och säsong 2 kommer i oktober!

Hassel - säsong 1

Hassel säsong 1
Foto: Viaplay

Oavsett om ni minns Hassel, som en gång i tiden var tv-filmer med Lars-Erik Berenett i huvudroll, eller om ni har läst Olov Svedelids böcker, så är detta en serie att börja följa! Viaplay har dammat av karaktärerna och Ola Rapace är den nya Roland Hassel som tillsammans med andra kända namn kommer att ge oss en serie som handlar om den grova brottsligheten i Stockholm. Säsong 1 drar igång den 8 september i Viaplay, men kommer även att komma i TV3 i oktober.

Gåsmamman - säsong 3

Det är snart åter dags för Alexandra Rapaport att återkomma som Sonja Ek i den tredje säsongen av Gåsmamman. Seriens andra säsong avslutades ju med att hon åkte i fängelse. Denna säsong handlar om när hon kommer ut, och ska försöka lägga det kriminella livet bakom sig. Premiären sker den 28 september i C More.

Alexandra Rapaport blev nyligen belönad på kristallgalan för sin huvudroll i Gåsmamman

Rellik - säsong 1

Rellik

Om jakten på mördaren är berättelsens ramverk det den skadade och märkta polisen Gabriel Markham (Richard Dormer, Beric Dondarrion i Game of Thrones) som utgör handlingens centrum. Han är gåtfull, envis och karismatisk och bär både fysiska och psykiska ärr från jakten på mördaren.

När så klockan tickar bakåt, fördjupas bilden av en skadad mans plågade psyke som sliter sönder hans äktenskap, hans familj och honom själv. Elaine (Jodi Balfour, The Crown, Bomb Girls, Quarry) är Gabriels smarta och intensiva partner, alltid angelägen om att hjälpa till.

Rellik har premiär på HBO Nordic den 11 september.

Top of the lake: China girl

Nu kommer det äntligen en uppföljning till det nyzeeländska kriminalmysteriet Top of the Lake. Nu har dock handlingen flyttats till Sydney, där rollfiguren som spelas av Elisabeth Moss ska utreda ett fall med en prostituerad kvinna, som hittats död i en resväska på Bondi Beach. Andra kända namn i denna serie är Nicole Kidman, Gwendoline Christie (från Game of Trones) samt David Dencik. Serien har premiär den 25 september på SVT.

Detta var ett axplock av vad som kommer under i september månad.