Trailer: Kungen – en unik inblick i Carl XVI Gustaf:s arbete

Spana in de första klippen från Kungen – dokumentären om Carl XVI Gustaf

Axel Diedrichs
11 februari 2023 kl. 08:02

Ladda upp inför den stora biopremiären

Snart är det biopremiär för "Kungen", den unika dokumentären om Kung Carl XVI Gustaf där vi får följa honom tätt i hans liv och arbete. Spana in tre klipp från filmen här.

Under två år uppvaktade filmregissören Karin af Klintberg hovets informationsavdelning. Till slut fick hon som första journalist någonsin ett ja. En unik möjlighet att på nära håll få följa kung Carl XVI Gustaf i hans liv och arbete. Det är första gången i historien som det pågår en dokumentärfilmsinspelning om och med en kung medan han fortfarande lever. Kungens farfar Gustaf VI Adolf och farfars far Gustaf V gav inte intervjuer.

Inspelningarna började förra våren och sedan dess har det blivit flera möten. Ibland på avstånd, under mer formella former, som vid invigningar och statsbesök. Ibland på tu man hand, på Stockholms slott eller i parken på Solliden, vid kungens sommarboende på Öland. Samtalen handlar om allt från barndom till kungalivets toppar och dalar.

Se tre första klipp ur "Kungen" här:

Filmen produceras av Stina Gardell och Petra Måhl för Af Nexiko AB i samproduktion med SF StudiosSFI och SVTSF Studios hanterar den nordiska distributionen. 

"Kungen" har biopremiär om mindre än två veckor, närmare bestämt den 24 februari. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL