Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sony och Marvel går skilda vägar – vad händer med Spider-Man?

Sony och Marvel går skilda vägar – vad händer med Spider-Man?

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
21 augusti 2019
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
21 augusti 2019

Pengabråk resulterar i att Sony och Marvel avslutar samarbetet med Spider-Manfilmerna.

Spider-Man softar på vad som kan vara ett hustak. Bilden är från filmen "Spider-Man Homecoming"
Foto: Sony Pictures.

Sony och Marvel har de senaste åren samproducerat de nya Spider-Manfilmerna med Tom Holland i titelrollen. Nu upphör deras samarbete, och frågan är hur det kommer att gå för filmserien framöver. Protester sprids nu på nätet.

Efter succéerna med Homecoming och aktuella Far From Home misslyckas nu Sony och Marvel med att nå en deal som ger dem hälften var av intäkterna på framtida Spider-Man-filmer. Detta innebär att den stora Marvel-producenten Kevin Feige släpper karaktären från MCU (Marvel Cinematic Universe). Som det ser ut nu vet vi inte ifall vi kommer att få se honom i fler Marvel-filmer – i dagsläget svarar ingen rapport på detta. Och kommande solofilmer blir utan Marvelskaparnas hjälp. Fansen hoppas nu på att bolagen ska ångra sig och hitta en lösning.

Nej, de ekonomiska villkoren ansågs vara för dåliga på Disney-ägda Marvels sida, men deras samarbetspartner vill inte ge fler procent av vinsten på kommande Spider-Man-filmer; karaktären är deras mest inkomstbringande.

Att produktionsbolagen går skilda vägar har lett till att fans runtom i världen nu bojkottar Sony med hashtagen #boycottsony. Så här ser det ut på nätet: 

https://twitter.com/BassoHannah/status/1163920463032139778

https://twitter.com/uhharrry/status/1163919563693723648

https://twitter.com/jordbau/status/1163919981421170691

Tom Holland fortsätter

Tom Holland som spelar Spidey har ett kontrakt som håller kvar honom i Sonys tassar över två biofilmer till. Desamma gäller regissören Jon Watts. Med andra ord finns det ingen panik för Sony att hitta en ny skådespelare till rollen.

Många fans är oroliga över hur kvaliteten på kommande Spider-Manfilmer ska bli nu när Feige kliver ut ur leken. De finner det också hemskt tråkigt att karaktären utesluts från att gå in i Marvels filmer, som han gjort med Avengers-filmerna.

Härnäst planerar Sony för en uppölfjare till Venom som Andy Serkis regisserar.

Vad känner du själv, finner du någon förståelse för Sony – eller bör de genast släppa allt och hitta en lösning med Marvel och Disney?

NÄSTA ARTIKEL