Andy Serkis gör Venom 2

Andy Serkis gör Venom 2

Axel Diedrichs
Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 12:07 | Publicerad 06 augusti 2019 kl. 11:08

Nu är det klart vem Tom Hardy arbetar närmast med på uppföljaren.

Sony arbetar på att få till de sista pusselbitarna innan "Venom 2" kan kliva in i produktion. Nu har de gjort klart med vem som ska regissera – Andy Serkis.

Venom var en av fjolårets mest efterlängtade blockbusters. Filmen drog in gott om pengar, men den sågades av kritiker och fick blandad respons av publiken. Till uppföljaren har Sony valt att ha Andy Serkis som regissör, rapporterar Variety. Den kända filmskaparen fick sitt genombrott med rollen som Gollum i Sagan om Ringen-filmerna och har därefter gjort andra liknande roller, som King Kong och Caesar i Apornas planet.

Som regissör är Serkis mer av en novis och han gjorde ingen större succé med sin live action-remake på Djungelboken, Mowgli som går att se på Netflix. När han tar sig an Venom 2 är han säkerligen revanschsugen.

Foto: Sony Pictures.

Första filmen följer den grävande journalisten Eddie Brock som undersöker ett stort företag han misstänker har onda intentioner. En olycka i deras labb gör att han blir övertagen av ett utomjordiskt liv och utgör stor fara för allmänheten. Vad uppföljaren kommer att handla om är i dagsläget inte känt.

I "Venom 2" ser vi Tom Hardy reprisera sin roll som Brock. Den förväntas ha premiär 2 oktober 2020.

NÄSTA ARTIKEL