Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Snart släpps Tuva Novotnys nya biofilm Diorama

Snart släpps Tuva Novotnys nya biofilm Diorama

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 mars 2022

Tar pulsen på människans törst efter tvåsamhet

Trailerpremiär för Tuva Novotnys stjärnspäckade nya film DIORAMA med David Dencik, Pia Tjelta, Sarah Dawn Finer, Shanti Roney, Sverrir Gudnason och många fler!

Regissören och manusförfattaren Tuva Novotny har till sin tredje film regisserat en uppställning av några av Skandinaviens främsta och populäraste skådespelare; David Dencik, Pia Tjelta, Sverrir Gudnason, Shanti Roney, Sarah Dawn Finer, Claes Bang, Gustav Lindh, Peter Jöback, Marika Lagercrantz, Johan Rabaeus, Gunnel Fred, Morgan Alling, Göran Ragnerstam och Morgan Alling bland många andra.

 – Jag ville göra DIORAMA för att undersöka tvåsamhetens kemi och fascinerades av funderingar kring hyr mycket av monogamin som är biologiskt betingad kontra påverkad av social, religiösa eller ekonomiska aspekter. Varför dras vi till att vara två och varför är det så svårt och kan vi lära oss något av djurvärlden?, säger regissören Tuva Novotny.

Frida och Björn träffas i ett sprudlande töcken bland vänner, fest och vin. Blixten slår ned, passionen tar vid och framtidsutsikterna sveps in i ett dopamin-färgat skimmer. Tre barn senare har vardagen hunnit ikapp och lyckoormonen är på en all-time low. Ärligt talat är ju oddsen inte på deras sida med 60 procent av giftermål som slutar i skilsmässa. Kanske sorkarnas, lejonens eller hönsens beteenden kan förklara varför människan trots oddsen om och om igen söker sig till parrelationer?

Diorama har biopremiär 6 maj.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL