Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Snabba Cash-stjärnan Evin Ahmad vill slå utomlands: Fuck Sverige

Snabba Cash-stjärnan Evin Ahmad vill slå utomlands: "Fuck Sverige"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 augusti 2023

Stjärnan ser sin framtid på den internationella scenen

Efter "Snabba Cash" säsong 2 hoppas Evin Ahmad på att kunna ta ett större internationellt kliv. "Fuck Sverige", säger hon i en intervju med Filmtopp.

Evin Ahmad är en av de mest spännande skådespelarna i Sverige. Just nu är hon aktuell med Netflix engelskspråkiga serie Who Is Erin Carter? Serien har sina brister, men Evin är fullständigt lysande i huvudrollen och det känns som om den mycket väl kan bli starten på en framgångsrik internationell karriär.

Blir Who Is Erin Carter? starten på genombrottet utanför Sveriges gränser är det allt annat än en slump. Hennes raketkarriär kan tillskrivas såväl en enorm talang som självsäker målmedvetenhet. Redan förra året, när Filmtopp intervjuade skådespelaren inför premiären av Snabba Cash säsong 2, uttryckte hon en tydlig önskan om att ta klivet ut på den internationella scenen.

Efter Snabba Cash – Evin Ahmad vill slå utomlands: "Fuck Sverige"

Efter Snabba Cash – Evin Ahmad vill slå utomlands: "Fuck Sverige"
Foto: Netflix.

I en intervju med Filmtopp förra året diskuterade Evin Ahmad i vilken riktning hon ville ta sin karriär framöver. Då fick Evin frågan om komedi – som vi sett henne göra med filmer som I nöd eller lustVilken jävla cirkus och Ring Mamma! – är något hon skulle vilja närma sig på nytt. 

– Jag skulle vilja göra komedi, men inte någon slapstick. Jag älskar när humor och tragedi får finnas tillsammans. Som i White Lotus och Succession. Det finns briljanta situationer där och extremt roliga karaktärer. Men jag får se, finns det någon som gör den typen av humor i Sverige? säger Evin.

Varför måste det vara i Sverige?

– Nej, jag kom på det när du sa det. Fuck Sverige, helt ärligt.

Evin fortsätter: 

– Det känns som att jag börjar ta ett seriöst kliv internationellt och att det är det jag vill satsa på. Så nej, fuck Sverige. Jag kan vara rolig på andra språk, säger hon med ett skratt.

Efter "Snabba Cash" säsong 2 kunde vi se Evin spela en roll i den brittiska serien "Palomino" på Netflix och nu axlar hon alltså huvudrollen i den engelskspråkiga miniserien "Who Is Erin Carter?" Evin Ahmad verkar i allra högsta grad vara redo att slå på allvar utomlands, och allt tyder på att hon kommer lyckas med den målsättningen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL