5 heta tips för dig som älskar Snabba Cash!

5 heta tips för dig som älskar Snabba Cash!

Filmtopp
Uppdaterad 14 maj 2021 kl. 15:05 | Publicerad 14 april 2021 kl. 16:04

Tips på kriminaldraman.

Har du sett den nya Snabba Cash-serien? Eller är ett fan av film-trilogin med samma namn? Då har du hittat rätt – vi satt ihop en lista med film- och serietips för alla som inte kan få nog av kriminaldraman.

Om du precis sett klart serien Snabba Cash baserad på Jens Lapidus böcker och eftertexterna rullar, sörj inte – vi har lösningen!

Filmtopp har tagit fram en lista med tips på serier och filmer som vi tror att du kommer att älska om du, precis som vi gjorde, tyckte om Snabba Cash på Netflix.

Ta också en titt på vår intervju med Alexander Abdallah:

Här är fem tips på serier och filmer för dig som gillade "Snabba Cash" på Netflix:

The Wire (2002-2008)

The Wire HBO
Foto: HBO Nordic

Med: Dominic West, Wendell Pierce, Lance Reddick

Handling: Serien utspelar sig i Baltimore, Maryland, och berättar historien om den eviga kampen mellan knarklangare och poliser. Historien skildras ur både polisens och narkotikarotelns, och de kriminellas perspektiv. 

Gillar du Snabba Cash kommer du garanterat att tycka om även denna serie. Det som utmärker The Wire är hur skickligt den använder sig av de båda perspektiven för att göra historien mer intressant. Serien har av många konstaterats vara en klassiker och en av 00-talets allra bästa serier.

Pusher 1-3 (1996)

Pusher
Foto: Netflix

Med: Mads Mikkelsen, Kim Bodnia, Zlatko Buric

Handling: Denna film utspelar sig i Köpenhamn och skildrar kriminalitet och droghandel. I filmen får man följa med huvudpersonen Frank och hans partner Tony. Efter att en av deras affärer går snett blir Frank skyldig sin boss en stor summa pengar.

Den här filmserien står för Mads Mikkelsens stora genombrott. Dialogen är skarpa och, inte nog med att Pusher-filmerna är några av de första filmerna att skildra Köpenhamns undre värld, det också några av de bästa!

Top Dog (2020)

Top Dog
Foto: C More / TV4

Med: Josefin Asplund, Alexej Manvelov, Jessica Grabowsky

Handling: Serien kretsar kring juristen Emily och hennes klient Teddy som vill bli fri från det kriminella livet. Som i många av Jens Lapidus verk kolliderar två personer från vitt skilda världar även i den här serien!

Top Dog slog ned som en bomb under 2020. Serien går in på djupet av karaktärernas svåra krim-relaterade dilemman, och Josefin Asplund gör det fantastiskt i huvudrollen som juristen Emily.

The Departed (2006)

The Departed
Foto: Sandrew Metronome Distribution

Med: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson

Handling: I en av Martin Scorseses mest omtyckta filmer får vi följa med en polis som kommer från fattigdom och jobbar “undercover”, och en kriminell som lyckats infiltrera polisen som mullvad. Handlingen blir en kamp mot klockan om vem som lyckas avmaskera den andre först.

Trots att det gått 15 år sedan den här filmen släpptes blir man lika inbiten varje gång man ser den. Martin Scorsese lyckas baka in filmens intensitet i varje scen och man kan som åskådare verkligen känna paniken hos karaktärerna. Ta bara exemplet när Leonardo DiCaprios och Matt Damons karaktärer sitter tysta i varsin ände av en telefonlinje – magiskt!

Tunna blå linjen (2021)

Tunna blå linjen
Foto: SVT

Med: Amanda Jansson, Oscar Töringe, Gizem Erdogan

Handling: Serien porträtterar det vardagliga livet och yrket som polis genom fyra karaktärer. Tunna blå linjen tar upp frågor som hur man skiljer på arbete och privatliv, och när kriminaliteten ska få ett slut i det Malmö som står som värd för serien.

Att Sverige har blivit lite av ett Mecka för bra polisserier är det inget snack om, och Tunna blå linjen är inget undantag. Som tittare får vi följa med karaktärerna genom deras missöden, dilemman och lyckliga stunder. Är att vara polis mer än bara ett yrke?

RELATERAD LÄSNING: Polisfilmer – våra 12 bästa tips

Loke Westberg

 

 

 

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL