SkyShowtime köper upp Viaplay-serien Veronika med Alexandra Rapaport

SkyShowtime köper upp Viaplay-serien Veronika med Alexandra Rapaport

  • SkyShowtime
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 08 april 2024 kl. 07:04 | Publicerad 29 november 2023 kl. 16:11

SkyShowtime fortsätter att ge konkurrenternas skapelser ett nytt hem

SkyShowtime har i dag presenterat flera kommande titlar med premiär 2024. Bland dessa hittar vi kriminalserien "Veronika", som man köper upp från konkurrerande Viaplay.

I september 2022 annonserade Viaplay den kommande kriminalserien Veronika med Alexandra Rapaport och Tobias Santelmann i huvudrollerna. Efter en minst sagt utmanande tid för streamingtjänsten har framtiden för Veronika varit oviss. Nu står det klart att satsningen inte kommer att lanseras på Viaplay.

Istället meddelar SkyShowtime i dag att man kommer att släppa serien som ett av sina original under 2024.

SkyShowtime köper upp Viaplay-serien Veronika med Alexandra Rapaport
Foto: Magnus Ragnvid / SkyShowtime.

SkyShowtime presenterar Veronika som ny originalserie – har köpts av Viaplay

När Warner Bros. Discovery tvingades se över sin strategi och valde att skrota sina nordiska satsningar och plockade bort existerande serier från HBO Max, svepte SkyShowtime in och gav dem ett nytt hem. Nu har ett liknande scenario inträffat i kölvattnet av Viaplays kräftgång.

I ett pressmeddelande avslöjar SkyShowtime att de kommer att lansera Veronika som en originalserie på samtliga SkyShowtime-marknader under 2024. Serien presenterades av Viaplay redan hösten 2022, men nu bekräftar SkyShowtime att man har förvärvat de exklusiva rättigheterna från Viaplay Content Distribution.

Veronika beskrivs som en kriminalserie i åtta delar som innehåller paranormala inslag. Den är skapad av Katja Juras och Anna Lindblom (Gåsmamman) och regisseras av Jonas Alexander Arnby (War of the Worlds). Något exakt premiärdatum är ännu inte annonserat.

I samband med att SkyShowtime presenterar förvärvet av "Veronika", avslöjar man också flera andra premiärer som väntar på streamingtjänsten under 2024. "Halo" säsong 2, "The Tattooist of Auschwitz" och "Knuckles" är några exempel.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL