SkyShowtime bekräftar nya ”Dexter: Original Sin” som exklusiv för tjänsten

SkyShowtime bekräftar nya ”Dexter: Original Sin” som exklusiv för tjänsten

  • SkyShowtime
Emil Oscar Rasmussen
03 juli 2024 kl. 10:10

Dexter-serien blir exklusiv för SkyShowtime

SkyShowtime bekräftar i dag att den kommande prequel-serien till storsuccén ”Dexter” kommer att lanseras exklusivt på SkyShowtime på streamingtjänstens marknader.

Den älskade succéserien "Dexter" lever vidare. Ursprungligen rullade serien mellan 2006–2013 och även om den gick i mål under kritiserade former, så fick serien snabbt kultstämpel och ligger än i dag många fans varmt om hjärtat.

Därför var det inte helt överraskande när seriens universum expanderade med Dexter: New Blood som skruvade fram klockan 10 år från avslutningen i originalserien. Nu växer världen ytterligare, men denna gången genom att vrida tillbaka klockan till 15 år före den ursprungliga serien.

Kommande Dexter: Original Sin (tidigare benämnd som "Dexter: Origins") har tidigare annonserats och i dag kan SkyShowtime bekräfta att serien blir exklusiv för streamingtjänsten på alla dess marknader.

SkyShowtime bekräftar nya ”Dexter: Original Sin” som exklusiv för tjänsten
Foto: SkyShowtime.

Dexter: Original Sin kommer till SkyShowtime – allt om nya serien

SkyShowtime har i dag annonserat att Dexter: Original Sin kommer att lanseras exklusivt på streamingtjänsten i Sverige och på samtliga marknader där tjänsten existerar. Original Sin produceras av Showtime Studios tillsammans med Counterpart Studios och Clyde Phillips är seriens showrunner – en roll han även axlade på såväl Dexter som Dexter: New Blood.

Den nya serien är en så kallad prequel, vilket innebär att handlingen är en prolog till händelserna i den ursprungliga serien.

Handlingen i Dexter: Original Sin

I nya "Dexter: Original Sin" färdas vi tillbaka till Miami 1991, där Dexter genomgår sin resa från att vara en student till att bli seriemördaren vi lärde känna. Dexters blodtörstiga instinkter går inte längre att tygla, men med hjälp av sin pappa försöker han hitta ett sätt att kanalisera sitt inre mörker genom att följa en kod som innebär att han endast dödar människor som "förtjänar" det. Samtidigt ska det göras utan att polisen får nys om vad han sysslar med, vilket blir en extra stor utmaning när Dexter börjar praktisera Miamipolisens rättsmedicinska avdelning.

Skådespelarna i Dexter: Original Sin

Det är en helt ny skådespelarensemble som tar plats i Dexter: Original Sin. Rollen som en yngre Dexter Morgan kommer att spelas av Patrick Gibson (Shadow and Bone). Christan Slater kommer att spela rollen som Dexters adoptivfar, Harry Morgan, som också är mordutredare, och Molly Brown (Senior Year) spelar Debra Morgan, Dexters yngre syster.

Bekräftade för serien är även Patrick Dempsey och Sarah Michelle Gellar samt James Martinez, Christina Milian, Alex Shimizu och Reno Wilson.

Något premiärdatum för "Dexter: Original Sin" är ännu inte bekräftat.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL