Nicole Kidman i The Undoing

Ny roll för Nicole Kidman i Lioness – Yellowstone-skaparens serie

  • SkyShowtime
Filmtopp
08 januari 2023 kl. 10:01
ANNONS
ANNONS

Taylor Sheridan ställer Oscarsvinnaren framför kameran

Nicole Kidman utvidgar sin involvering i den kommande TV-serien "Lioness". Utöver att producera kommer hon också att spela en av huvudrollerna.

Femfaldigt Oscarsnominerade Nicole Kidman belönades med den eftertraktade, gyllene statyetten för sin roll som Virginia Wolf i det rosade dramat Timmarna (2002). Sedan dess har hon fortsatt att utmana sig själv och som oftast i smalare och mer krävande produktioner. De senaste åren har vi exempelvis sett henne i produktioner som The Northman (2022), Nio främlingar (2021), Att vara Ricardos (2021), Big Little Lies (2017-2019), Boy Erased (2018), Destroyer (2018) och De bedragna (2017).

Nu ska hon ställa sig framför kameran i SkyShowtimes kommande drama Lioness, i vilken hon skall spela Kaitlyn Maede – en CIA-senior som har gjort karriär genom att spela det politiska spelet. Nu måste hon jonglera utmaningarna i att vara en kvinna på den hierarkiska arbetsplatsen, en hustru som längtar efter den uppmärksamhet hon inte kan ge och att vara mentor åt någon som sneglar misstänksamt mycket åt den väg hon själv valde att vandra.

1923 – Yellowstone-serien med Harrison Ford och Helen Mirren
Snart är det premiär för Taylor Sheridans serie "1923". Foto: SkyShowtime

Fler skådespelare är klara för Lioness

Serien är skapad av Oscarsnominerade Taylor Sheridan, som utöver succéserien Yellowstone ligger bakom framgångar som The Mayor of Kingstown, 1883 och Tulsa King, samt den efterlängtade Harrison Ford-frontade Yellowstone-spinoffen 1923, som snart har premiär.

Nicole Kidman var tidigt kopplad till Lioness som exekutiv producent, men nu rapporterar Variety att hon alltså kommer att ställa sig framför kameran med. Andra skådespelare som är klara är Zoe Saldaña, Jill Wagner, Dave Annable, LaMonica Garrett och James Jordan.

"Lioness" förväntas ha premiär senare i år på SkyShowtime.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL