Bästa serierna 2023 – alla bra serietips

KLART: då har Yellowstone-serien 1923 premiär på SkyShowtime

  • SkyShowtime
Filmtopp
Uppdaterad 05 januari 2023 kl. 09:01 | Publicerad 04 januari 2023 kl. 15:01

Nu vet vi när Yellowstone-serien med Harrison Ford kommer

En av vårens mest efterlängtade serier, Yellowstone-spinoffen "1923" med Harrison Ford och Helen Mirren, har nu fått sitt officiella premiärdatum.

Den kommande serien 1923 är en spinoff på succén Yellowstone i vilken vi ser den tunga duon Harrison Ford och Helen Mirren i spetsen. Väntan på när den stora produktionen ska få sin svenska premiär har varit lång. Därför är det skönt att vi nu fått besked av streamingtjänsten.

1923, prologen om familjen Dutton, kommer att introducera oss för en ny generation Dutton, under ledning av patriarken Jacob (Ford) och matriarken Cara (Mirren). Serien utspelar sig i det det tidiga 1900-talet då pandemi, historisk torka, slutet på alkoholförbudet och depressionen plågar den amerikanska västern och familjen Duttons hembygd.

Förutom Ford och Mirren spelar även stjärnor som Darren Mann (Animal Kingdom), Michelle Randolph (A Snow White Christmas), James Badge Dale (Hightown), Marley Shelton (Scream), Brian Geraghty (Big Sky), Aminah Nieves (Blueberry) och Jerome Flynn (Game of Thrones) i 1923.

1923 är det senaste av Sheridans ökande antal filmprojekt på SkyShowtime, som förutom 1883 och Mayor of Kingstown, även inkluderar Tulsa King och den kommande serien Lioness. SkyShowtime samlar den bästa underhållningen från världens främsta filmbolag och filmskapare. Tjänsten innehåller tusentals timmar kvalitetsunderhållning för hela familjen och ett brett utbud av världens mest omtalade serier och filmer.

KLART: då har Yellowstone-serien 1923 premiär på SkyShowtime
Foto: SkyShowtime.

Då har 1923 premiär på SkyShowtime

I ett pressmeddelande bekräftar streamingtjänsten att det första avsnittet av 1923 har premiär i Sverige den 16 januari. Den första säsongen består av sammanlagt åtta avsnitt. Serien hade sin amerikanska premiär redan i december och har nu släppt hela tre avsnitt som alla har över 8/10 i betyg på IMDb (avsnitt 3 har 9.1/10), vilket är en indikator på att den lever upp till sina förväntningar. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL