Recension: Fast X (2023)

MISSA INTE: Nu kan du streama Fast X på SkyShowtime – högoktanig action

  • SkyShowtime
Johan Samuelsson Krantz
Uppdaterad 19 januari 2024 kl. 13:01 | Publicerad 18 januari 2024 kl. 12:01

Ännu ett tillskott i Fast and the Furious-franchisen

Dominic Toretto (Vin Diesel) är tillbaka bakom pedalerna för att underhålla alla actiontörstiga där ute. Dante Reyes, spelad av Jason Momoa, söker hämnd för sin fars död.

Den till synes evigt pågående Fast and the Furious-franchisen har varit ett stadigt inslag i actiongenren i snart 25 år. I dag den 18 januari har Fast X streamingpremiär på SkyShowtime. Nu är ensemblen tillbaka med Vin Diesel i spetsen.

Denna gång spelas filmens antagonist Dante Reyes av en kritikerrosad Jason Momoa. Reyes har en vendetta sedan över 10 år tillbaka då hans far Hernan Reyes, spelad av Joaquim de Almeida, dog i en biljakt. Detta leder in handlingen på en serie med komplexa hämndaktioner. Biljakter och explosioner blir oundvikliga konsekvenser.

Jason Momoa är även idag aktuell med sin nya serie på HBO Max, On the roam.

MISSA INTE: Nu kan du streama Fast X på SkyShowtime – högoktanig action
Jason Momoa i "Fast X" (2023). Foto: UIP.

Premiär för Fast X på SkyShowtime – regi även utanför duken

Regissören Louis Leterrier, bland annat känd för The Transporter (2002) ersatte relativt tidigt i produktionen Justin Lin som regissör till följd av kreativa meningsskiljaktigheter.

Leterrier har även spelat en avgörande roll i att försöka få tillbaka Dwayne Johnsons karaktär Luke Hobbs in i huvudberättelsen. Han nämner i en intervju med The Hollywood Reporter att det krävdes ett visst mått av fredsmäklande mellan Vin Diesel och Dwayne Johnson.

Det har cirkulerat rykten om pågående spänningar mellan de båda skådespelarna, vilket ledde till att regissören behövde agera som en ”verklig regissör" för att möjliggöra Dwayne Johnsons cameo i filmen.

"Fast X" har premiär på SkyShowtime i dag.

Johan Samuelsson

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL