VIAPLAY: Alexandra Rapaport i psykologiska thrillern Veronika

Alexandra Rapaport om att göra Veronika säsong 2: ”Gärna för mig”

  • SkyShowtime
Olivia Samuelsson
13 april 2024 kl. 14:04

Rapaport öppen för en andra säsong av "Veronika"

Den 22 mars hade den första säsongen i thrillerserien "Veronika" premiär på SkyShowtime. Frågan är om det finns några planer för en säsong 2? Filmtopp tittar närmare på hur det ser ut och vad vi kan förvänta oss.

Något som alltid verkar gå hem hos oss svenskar är kriminalare. Den senaste svenska satsningen är SkyShowtimes Veronika som kretsar kring polisen och tvåbarnsmamman med samma namn, som i hemlighet kämpar med ett tablettmissbruk. En dag ser hon en person hon vet är död och är helt övertygad om att hon tillslut mist förståndet. När det börjar dyka upp fler visioner av döda personer inser hon att de är offer för olösta brott och att lösningen finns i hennes förflutna. Samtidigt vet hon att mördaren kan slå till igen. Veronika är en psykologisk thriller och första säsongen består av åtta avsnitt. 

Serien är skapad av Katja Juras och Anna Lindblom, som tidigare gjort storserien Gåsmamman (2015-). I huvudrollen ser vi Alexandra Rapaport, som varit med i liknande produktioner som Gåsmamman, Springfloden (2018) och Morden i Sandhamn (2010-). Serien bjuder även på andra välkända namn så som Tobias Santelmann (Exit, 2019-2023)), Anders Mossling (Yarden, 2016), Sanna Ekman (Tunna blå linjen, 2021-), Olle Sarri (Snabba Cash, 2021-2022) och Emelie Garbers (Aniara, 2018). 

Se de första bilderna och trailern för Veronika – med Alexandra Rapaport
Foto: SkyShowtime.

Veronika säsong 2 – Rapaport öppen för fortsättning 

I nuläget vet vi inte om SkyShowtime planerar ytterligare en säsong eller inte. Troligtvis väntar de och ser hur tittarsiffrorna blir och hur serien mottas av publiken. 

I en intervju med Moviezine fick Alexandra Rapaport frågan om huruvida det blir en säsong 2. Det var något som hon själv inte visste svaret på, men skådespelaren menar att hon i alla fall är öppen för en fortsättning. 

- Vi får väl först se hur den första tas emot, tänker jag. Men gärna för mig, sa Alexandra Rapaport i intervjun. 

Hittills har serien överlag fått ett ljummet bemötande, trots den stjärnspäckade rollistan. Det ser med andra ord ut som att vi helt enkelt får vänta och se om det blir en säsong 2 eller inte. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om huruvida det blir en till säsong av "Veronika". 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL