Skräckklassiker får nytt liv med hjälp av ”The Black Phone”-regissören

Skräckklassiker får nytt liv med hjälp av ”The Black Phone”-regissören

Olivia Samuelsson
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 28 mars 2024 kl. 11:03

Hyllad skräckduo gör remake av ”The Night of the Hunter”

Nu är det klart att den hyllade skräckregissören Scott Derrickson och manusförfattaren C. Robert Cargill kommer att göra remaken av skräckfilmen ”The Night of the Hunter” från 1955.

Enligt Collider har en remake av skräckklassikern The Night of the Hunter (1955), även känd som Trasdockan, varit på gång i flera år. Nu har det bekräftats att regissören Scott Derrickson tillsammans med manusförfattaren C. Robert Cargill ska väcka liv i den gamla klassikern. Remaken kommer att uppdateras för att passa dagens publik.

Originalfilmen The Night of the Hunter handlar om en man vid namn Harry Powell, som är en vänlig person och dessutom jobbar som präst. Han gifter sig med en rik änka som har två barn. Men under ytan är han en seriemördare och den enda anledningen till att han gifte sig var för att få tillgång till hennes förmögenhet.

Filmen är en klassiker som genom åren inspirerat flera stora namn inom filmens värld, såsom Martin Scorsese, och är dessutom baserad på verkliga händelser.

The Night of the Hunter/Trasdockan
Foto: United Artists.

Teamet bakom flera kända skräckfilmer

Derrickson och Cargill har tidigare gjort uppskattade skräckfilmer tillsammans som The Black Phone (2021) och Sinister (2012). Utöver skräckens värld har de tillsammans även gjort den första Doctor Strange-filmen.

I nuläget befinner sig arbetet med den nya The Night of the Hunter i ett tidigt skede och inga roller har tillsats.

Filmtopp håller dig uppdaterad om statusen för nyinspelningen av ”The Night of the Hunter.”

Olivia Samuelsson

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL