VARNING: Snart släpps skräckfilmen Terrifier 2 – törs du se den?

VARNING: Snart släpps skräckfilmen Terrifier 2 – törs du se den?

28 oktober 2022 kl. 20:10

Skräckclownen tar mardrömmen till en ny nivå

Nu kommer omtalade "Terrifier 2" till svenska biografer. Runt om i världen kommer rapporter om att publiken svimmat och spytt i salongerna.

Vi har sett läskiga filmer förr, men Terrifier 2 tycks sätta ribban lite högre än andra skräckfilmer. Snart kan du själv ta del av den stora skräckfesten, vars publikreaktioner för tankarna till det berömda spykalaset i Ruben ÖsttlundThe Triangle of Sadness. Åtminstone om du ska tro amerikanska medier.

Terrifier
"Art the Clown" i "Terrifier 2" – din nya mardröm. Foto: NonStop Entertainment.

Terrifier 2 gör succé i USA

Som Bill Skarsgård sade i en intervju med Filmtopp om nya framgången Barbarian, kan skräckfilmer "bli lite av en hit" åtminstone "när de fungerar". Så tycks vara fallet med Terrifier 2 som, enligt Variety, har varit framgångsrik nu under höstsäsongen i USA.

Med en budget på blygsamma 250 000 dollar har filmen redan dragit in 6,3 miljoner dollar världen över – och då har den än så länge främst bara visats i USA.

Detta handlar Terrifier 2 om

Filmen är en direkt uppföljare till Terrifier, som släpptes 2016 och regisserades och skrevs av Damien Leones. Trots att filmen är så pass gammal, är den i skrivande stund världens mest åttonde populära enligt IMDb. Detta beror givetvis för den enorma hajpen som har byggts upp nu när uppföljaren släpps.

I Terrifier följde vi karaktären Tara Heyes, som på Halloween inser att hon har blivit en sadistisk mördares nya offer. Mannen i fråga går under namnet "Art the Clown" och är en oerhört ruggig figur. I den nya filmen återvänder mördarclownen för att sätta sina klor i en tonårstjej och hennes yngre brorsa.

Terrifier – Snart på bio
Låt dig inte luras av hans vänliga leende. Foto: NonStop Entertainment.

Så tycker kritikerna och publiken

Vad som är extra glädjande för skräckfilmsälskarna, som vanligtvis är svultna på bra skräck, är att Terrifier 2 har fått ett positivt mottagande av både kritiker och publiken. Med Närmare åtta tusen röster har filmen 6,5 av 10IMDb och enligt Metacritic – en hemsida som sammanställer kritikerbetyg – har den 66 av 100, vilket är ett gott betyg i genren.

Vad som också tillför till den stora hajpen är givetvis publikens kraftfulla reaktioner. Enligt flera källor har publiken spytt, svimmat och lämnat salongerna under olika visningar. Det har till och med gått så långt att sjukvårdare har behövt tillkallas. I skräckfilmsvärlden är detta PR som inte kan köpas för pengar.

Terrifier
Foto: NonStop Entertainment.

Regissören berättar om reaktionerna

Filmens regissör Damien Leones har uttalat sig om de starka reaktionerna och säger följande till Entertainmenst Weekly:

– Jag skulle älska att några lämnade salongerna, jag tycker att det är något av en hedersmedalj eftersom det är en intensiv film. Jag vill inte att folk ska svimma eller skada sig under filmen. Det är surrealistiskt. Den heter Terrifier 2 så du ska förmodligen se den första innan du hoppar in i denna. Om du ser Terrifier 1 så förstår du vad du ger dig in på.

Spana in ett par Twitterinlägg på publikens reaktioner:

Då har Terrifier 2 biopremiär i Sverige

Efter anstormningarna till de amerikanska biograferna är det nu klart att Terrifier 2 även kommer att få en svensk biopremiär. Datum för den stora händelsen är den 31 oktober och på Filmstadens sida utfärdas även en varning till besökarna:

"OBS. VARNING. Filmen innehåller mycket starka våldsscener som kan vara uppskakande för vissa."

Det står också att besökarna måste kunna bevisa sin ålder:

"Den här filmen är tillåten från 15 år. Kom ihåg giltig legitimation."

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL