Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Skräckfilmen Andra Sidan högt upp på biotoppen

Skräckfilmen Andra Sidan högt upp på biotoppen

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 oktober 2020

Svensk genrefilm levererar.

Svenska indieskräckisen "Andra Sidan" placerar sig på en tredjeplats på biotoppen, bara storproduktionerna "Trolls 2" och "Nelly Rapp – Monsteragent" hade fler besök.

Den svenska skräckfilmen "Andra Sidan" med Dilan Gwyn och Linus Wahlgren går starkt på bio, med en tredjeplats på topplistan.

Jakob Abrahamsson, VD på distributören Nonstop Entertainment säger följande om succén:

- Vi är enormt glada och har många anledningar att skåla denna dag: att vi nått ut i Covidtider, att en svensk indiefilm når brett, att svensk genrefilm tar ett jättekliv framåt, och förstås för att vi fått vara med och jobba med ett nytt och otroligt talangfullt regissörspar, Oskar Mellander och Tord Danielsson, och med producent Gila Bergqvist UlfungBreidablick Film igen.

Andra Sidan står dessutom för den fjärde starkaste öppningshelgen för NonStop Entertainment genom företagets 22-åriga historia som biodistributör, inräknat både svenska och utländska filmer.

MER LÄSNING:

Recension – Andra Sidan (2020)

Verklighetsbaserade skräckfilmer – läs på egen risk

Så här säger Johannes Glaumann, distributionschef NonStop Entertainment:

– Om man tänker på det är det ganska ofattbart. Restriktionerna på 50 personer per salong borde slagit benhårt mot oss, men biograferna har visat på stort förtroende och flexibilitet och satt in extra föreställningar när det blivit slutsålt. En film som gått upp mitt under en pandemi har blivit en av våra största succéer genom tiderna.

Om filmens handling:

Shirin (Dilan Gwyn) har just flyttat till ett parhus utanför stan med sin sambo Fredrik (Linus Wahlgren) och hans son, Lukas. När Fredrik är bortrest på jobb börjar märkliga ljud komma från husets andra, obebodda, del. Och Lukas har från ingenstans fått en ny bästa vän...

För mer läsning --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL