Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sexy Beasts säsong 3 – detta vet vi

Sexy Beasts säsong 3 – detta vet vi

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 oktober 2021

Får vi se fler monster dejta i en säsong 3 av Sexy Beasts?

"Sexy Beasts" är en del av Netflix satsning på realityserier. I det här fallet handlar det om ett dejtingprogram som är, minst sagt, unikt. Två säsonger har kommit ut under loppet av bara några månader – frågan är om det också blir en tredje säsong?

Hur beskriver man Netflix "Sexy Beasts" egentligen? Det är ett dejtingprogram, men det är knappast ett dejtingprogram som alla andra. Här handlar det om att försöka se om det slår gnistor baserat på personligheten hos den man dejtar. Hur löser man det på lättast sätt? Kanske med ögonbindel? Dejting i mörkret? Över telefon?

Knappast. I Sexy Beast är lösningen att förvandla personerna på jakt efter kärleken till djur eller andra varelser med hjälp av extrem sminkning och masker. På så sätt ska de deltagande singlarna kunna fastna för varandra utan att det ytliga kommer i vägen.

Den första säsongen av Sexy Beasts gjorde stor succé på Netflix och det dröjde inte länge (inte länge alls faktiskt) innan en andra säsong dök upp. Det är ingen större utmaning att konsumera säsongerna på några få sittningar, vilket naturligtvis gjort att många där ute redan längtar efter fler avsnitt.

Filmtopp har försökt ta reda på om det blir en säsong 3 av "Sexy Beasts" eller inte.

LÄS OCKSÅ: De bästa serierna på Netflix

När kommer Sexy Beasts säsong 3?

I skrivande stund har Netflix inte bekräftat om det blir en tredje säsong av Sexy Beasts, men de har inte heller meddelat att serien är avslutad. Från vårt perspektiv finns det dock en hel del som tyder på att serien kommer att få ytterligare avsnitt.

För det första har Sexy Beasts lockat till sig en stor mängd tittare. Trots att realityprogrammet fått väldigt blandad kritik råder det ingen tvekan om att det fascinerar många och ses som ett perfekt guilty pleasure, för den som vill titta på något väldigt lättsamt.

Seriens två säsonger har dessutom kommit ut under ett extremt kort tidsintervall, vilket vi tolkar som ett tecken på dess framgång. Den första säsongen kom ut i slutet av juli och den följdes upp av säsong 2 redan i början av oktober. Eftersom varje säsong enbart består av sex avsnitt gissar vi att Netflix valde att rida på den första säsongens framgångsvåg och därför släppte den andra säsongen så nära inpå som bara möjligt.

Slutligen, om serien faktiskt är så pass populär som den uppfattas så borde beslutet om att förnya den vara en no-brainer ur produktionsperspektiv. Bortsett från att deltagarnas makeovers lär ta en hel del tid, så är detta knappast en serie som kostar skjortan för Netflix att producera – och billigt men populärt brukar vara en garanti för en fortsättning.

Exakt när en eventuell tredje säsong skulle kunna komma är svårare att sia om. Det låter orimligt att Netflix ska kunna fortsätta släppa säsongen i samma tempo, men samtidigt lär vi inte behöva vänta lika länge som på de stora dramaproduktionerna. Tillåts vi gissa känns en säsong 3 av Sexy Beasts inte helt orimlig till våren 2022.

LÄS OCKSÅ: Årets bästa serier

NÄSTA ARTIKEL