Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Serien från Tinder(!) är snart tillbaka

Serien från Tinder(!) är snart tillbaka

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 november 2021

Swipe Night: Dejtingappen återvänder med sin serie/sociala upplevelse

År 2020 deltog hela 20 miljoner användare i "Swipe Night" – ett socialt event och serie som går att följa direkt i dejtingappen, Tinder. På söndag den 7 november är det dags igen, då det är dags för det första avsnittet av "Swipe Night: Killer Weekend". Är du sugen på att följa en berättelse och samtidigt interagera med den framtida kärleken på Tinder? Då är det här precis vad du är ute efter.

Den 7 november kl. 18.00 är den Emmy-nominerade upplevelsen Swipe Night® tillbaka med en ny handling och nya möjligheter att interagera med andra på Tinder. I den interaktiva berättelsen får medlemmar följa med ett gäng vänner på en födelsedagshelg där något går väldigt fel. I Swipe Night: Killer Weekend hamnar deltagaren i mitten av händelsernas centrum och blir en viktig del av mysteriets lösning, detta genom tre spännande avsnitt som visas under tre veckor i Tinders nya sociala hub Explore.

LÄS OCKSÅ: 10 romantiska komedier du måste se

Se trailern här:

Precis som i den första upplagan av Swipe Night uppmanas medlemmarna att ta olika beslut och genom att göra höger- eller vänster-swipes styr de handlingen framåt. Bortom vägvalen som medlemmarna ställs inför i varje avsnitt finns nya unika ledtrådar eller platser att utforska för att lösa mysteriet.

I slutet av varje avsnitt uppmanas deltagarna att peka ut sin misstänkte. Därefter kan de välja att delta i en snabbchatt med någon som har kommit fram till en annan misstänkt (och som kanske sitter inne på någon annan information). Här får medlemmar möjlighet att analysera den gemensamma upplevelsen, prata om ledtrådar de missat och försöka lösa mysteriet tillsammans, utan att ha matchat med varandra tidigare.

Swipe Night var vårt första stora experiment för att se om våra medlemmar ville göra något mer än att Swipea, och svaret var ett rungande ’ja’, säger Kyle Miller, produktchef på Tinder. Utvecklingen av Swipe Night, och upplevelser på Tinder generellt, öppnar upp till roligare och mer lättsamma sätt för medlemmarna att bryta isen på. Vi bestämde oss för mysteriegenren eftersom det är en katalysator för konversationer och en unik möjlighet för medlemmarna att lära känna sin matchning genom att samarbeta för att lösa ett fall tillsammans.

LÄS OCKSÅ: 15 svenska romantiska filmer

Hela 20 miljoner medlemmar valde att delta i den första upplagan av Swipe Night 2020 och den interaktiva upplevelsen ökade antalet matchningar med 26 %*. Det nya dejtingfenomenet blev även populärt bland svenska medlemmar, vid ett och samma tillfälle var det fler än 165 000 som deltog i det interaktiva äventyret samtidigt. Intresset för true crime har varit rekordhögt; profilbeskrivningar som nämner genren har ökat med 20 % sedan början av året och över 30 000 medlemmar på Tinder uppger att de letar efter sin "partner in crime".

Swipe Night: Killer Weekend börjar sändas i appen söndagen den 7 november kl. 18.00 och snabbchatt-funktionen, Hot Takes, kommer att vara tillgänglig varje söndag från 18.00 till midnatt. Samtliga avsnitt kommer finnas tillgängliga i Explore under hela november, för den som vill köra upplevelsen fler gånger.

Swipe Night: Killer Weekend är regisserad av Sasie Sealy och i rollerna syns flera aktuella GenZ-talanger.

* 26 % ökning i antalet matchningar jämfört med en vanlig söndagskväll.

KOLLA IN: Reality på Filmtopp

NÄSTA ARTIKEL