Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailer: DiCaprio och Lawrence i Don't Look Up

Sean Penn hotar Oscarsakademin – Ska smälta sina statyetter

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 mars 2022

Måste låta Ukrainas president tala

Skådespelaren och regissören Sean Penn hotar att smälta sina Oscarsvinster offentligt om inte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj får tala under nattens gala.

I natt klockan 02.00 är det dags för årets stora Hollywoodfest – Oscarsgalan. Tittare världen över trotsar tidszonerna och den illa valda helgdagen för att se den amerikanska, och i viss mån internationella, filmeliten hylla varandra och årets stora filmframgångar.

En person som är beredd på att ställa in sina festplaner är skådespelaren och regissören Sean Penn. Under åren har han vunnit två stycken Oscarsstatyetter, men dessa hotar han nu att "smälta offentligt" om inte Oscarsakademin låter Ukrainas preisdent Volodymyr Zelenskyj hålla ett tal under kvällen.

I en intervju med CNN säger stjärnan följande:

– Det finns inget större Oscarsakademin kan göra än att ge Ukrainas president en möjlighet att prata till oss alla. Det är en man som också förstår filmer och har haft en lång framgångsrik filmkarriär. Om akademin inte har valt att engagera sig i det ukrainska ledarskap som utstår kulor och bomber för vår skull, tillsammans med de ukrainska barn som de försöker skydda. Då tycker jag att varenda människa i akademin ligger bakom det mest oanständiga beslutet i Hollywoods historia.

– Jag hoppas att det inte är det som händer, men om så är fallet uppmuntrar jag alla, även om jag förstår att det är deras stora stund, att bojkotta galan. Jag själv, om så blir fallet, kommer att smälta mina vinster offentligt.

Kriget i Ukraina är en hjärtefråga för Sean Penn som arbetar med en dokumentärfilm om läget i det utsatta landet och nu befinner sig i Polen för att hjälpa till under flyktingströmmarna. Han har även grundat hjälporganisationen CORE som aktivt arbetar med att hjälpa den drabbade nationen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL