Se trailern för Amy Winehouse-filmen Back to Black – premiär i april

Se trailern för Amy Winehouse-filmen Back to Black – premiär i april

Emil Oscar Rasmussen
11 januari 2024 kl. 12:01

Back to Black intar svenska biografer under våren

I april är det biopremiär för "Back to Black", filmen om artisten Amy Winehouse. Nu kan du se en första officiell teaser-trailer för filmen.

Amy Winehouse gick tragiskt bort den 23 juli 2011, blott 27 år gammal. Men den talangfulla artistens arv lever vidare. Under våren är det premiär för långfilmen Back to Black, som skildrar Winehouse under hennes tidiga liv, på resan mot att bli en världsstjärna.

Back to Black har biopremiär den 12 april.

Se trailern för Amy Winehouse-filmen Back to Black – premiär i april
Foto: Scanbox Entertainment.

Trailerpremiär för Back to Black – se teasern för Amy Winehouse-filmen

Den kommande Amy Winehouse-filmen beskrivs följa artisten på hennes väg mot toppen av karriären, med ett stort fokus på skapandet av det banbrytande Back to Black-albumet, som också gett namn till filmen. Handlingen skildras från artistens perspektiv och hon gestaltas i Back to Black av Marisa Abela (Barbie, Industry, Rogue Agent).

Back to Black regisseras av Sam Taylor-Johnson (Fifty Shades of Grey, A Million Little Pieces) och i rollerna vid sidan om Abela ser vi Lesley Manville, Jack O'Connell och Eddie Marsan m.fl.

– Jag har velat återge Amys berättelse genom hennes egna ord, genom sångerna hon skrev och la hela sin själ i. Hon sjöng om sin kärlek, sin smärta och sina besvikelser, alltid genomsyrat av djup känsla och ofta av knivskarp humor. Albumet Back to Black vann fem Grammys och såldes i över 16 miljoner exemplar, och varje sång berättar om hennes relation med Blake. Det här är inte en biografisk film utan en kärlekshistoria, samtidigt som det är ett kärleksbrev till Amy, säger regissören Sam Taylor-Johnson via ett pressutskick från distributören Scanbox Entertainment.

Se den första teaser-trailern för Back to Black:

"Back to Black" har svensk och global premiär den 12 april 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL